Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

FIBA Eurokup: Mornar traži još jedan evropski trijumf

Jedinu pobjedu ''ponos Bara'' je ostvario prošle sedmice kod kuće protiv holandskog Lajdena, u drugom kolu FIBA Evrokupa, pa se u Mornaru nadaju da bi isti epilog mogao da se ponovi i večerašnjem evropskom meču u ''Topolici'', gdje je gost grčki Iraklis (19 časova).

Iako je protiv Crvene zvezde u najvećem dijelu meča bio ravnopravan takmac, Mornar Barsko Zlato nije uspio da izbjegne i peti poraz u isto toliko mečeva u ABA ligi. Uz dva poraza na evropskoj sceni, Barani već imaju sedam poraza u prvih osam utakmica u ovoj sezoni, iako su igrom u posljednjih nekoliko utakmica nagovijestili izlazak iz krize rezultata.

Jedinu pobjedu ”ponos Bara” je ostvario prošle sedmice kod kuće protiv holandskog Lajdena, u drugom kolu FIBA Evrokupa, pa se u Mornaru nadaju da bi isti epilog mogao da se ponovi i večerašnjem evropskom meču u ”Topolici”, gdje je gost grčki Iraklis (19 časova).

Grci u Bar stižu nakon dva startna poraza u grupi E, u gostima od Lajdena (71:63) i kod kuće protiv Bahčešehira (64:63), koji je u prvom kolu bio bolji od crnogorskog vicešampiona…

– Znamo da se radi o dobroj ekipi bez obzira na dva startna poraza u našoj grupi. Protiv jakih Turaka izgubili su košem razlike, a u grčkom prvenstvu Iraklis je poražen od Olimpijakosa poslije produžetka. Ipak, mi prevashodno gledamo u svoje dvorište. A tu je situacija bolja nego što je bila, kaže krilni košarkaš Mornara Aleksandar Lazić, koji je imao zapaženu rolu protiv Crvene zvezde.

Barani će i u ovom meču biti bez najboljeg strijelca Vladimira Mihailovića (16,5 poena prosječno u prva dva meča), zbog bolesti, kao i prvog trenera Mihaila Pavićevića (blizu je oporavka), pa će četvrtu uzastopnu utakmicu ekipu voditi pomoćnik Vaso Milović.

Klub iz Soluna ove godine slavi 100 godina postojanja, a u svojoj istoriji je dva puta bio šampion Grčke (1928, 1935). Prošle sezone je bio 10. u prvenstvu, a ove sezone ima skoro isti start sezone kao Mornar. Pored dva poraza u grupi u FIBA Evrokupu, Iraklis je izgubio sva tri meča u prvenstvu – od Olimpijakosa (nakon produžetka), PAOK-a i Peristerija. Na pobjedu čeka od 1. oktobra, kada je u kvalifikacijama pobijedio poljski Trefl Sopot i izborio grupnu fazu u FIBA Evrokupu.

– Mi igramo sve kvalitetnije, u oba pravca, vrijedno treniramo, odlična je atmosfera u klubu i očekujemo da nastavimo sa dobrim igrama, ali i da uskoro krenemo da u kontinuitetu pobjeđujemo. Vjerujem da ćemo protiv Grka zabilježiti drugu pobjedu ove sezone, dodao je Lazić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve