Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Izabrano rukovodstvo Foruma žena SD Bar, Jelena Vučeraković predsjednica

Vučeraković se zahvalila na ukazanom povjerenju i istakla da će novo rukovodstvo Foruma žena raditi na daljem jačanju organizacije Foruma u cilju promovisanja ideje izvorne socijaldemokratije kako u našem gradu, tako i u cijeloj državi

Na II Konvenciji Foruma žena SD Bar održanoj dana 21. oktobra 2021. godine izabrano je novo rukovodstvo. Za predsjednicu je izabrana Jelena Vučeraković, potpredsjednice Marina TrcetaMersiha Ramčilović i Jelena Lekić, dok je Bojana Vučetić nova sekretarka.

U ime Opštinskog odbora SD Bar, članicama Foruma žena se obratio i poželio uspješan budući rad, vd sekretar Opštinskog odbora Socijaldemokrata Bara Branislav Nenezić.

Vučeraković se zahvalila na ukazanom povjerenju i istakla da će novo rukovodstvo Foruma žena raditi na daljem jačanju organizacije Foruma u cilju promovisanja ideje izvorne socijaldemokratije kako u našem gradu, tako i u cijeloj državi.

Prioritet u radu u narednom periodu će biti zalaganje za veće učešće žena u procesima upravljanja i odlučivanja na svim nivoima, ali i ohrabrivanje za njihovu aktivniju ulogu u svim društvenim sferama.

Vučeraković navodi da je njihov cilj usmjeren na kreiranje konkretnih politika, koje se tiču žena, sa posebnim akcentom na pitanje rodne ravnopravnosti, ekonomskog osnaživanja i većeg zalaganja za temeljne vrijednosti demokratije.

Na samom kraju Konvencije je pozvala sve članice Foruma da svojim angažovanjem u narednom periodu osnaže žene u svrhu preuzimanja aktivnije uloge u političkim procesima, utiču na stvaranje novih generacija liderki unutar političkih partija, te utiču na podizanje svijesti o važnosti uloge žena u kreiranju programa i politika.​​​​​

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve