Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Gačević: Mornar djeluje brže i sa mnogo većom energijom

Porukom ”niko neće voljeti da igra protiv nas” šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević metaforički je otkrio sa kakvom borbenom strategijom Barani ulazi u novu sezonu.

Nakon ekipe koju je odlikovala visoka klasa u napadu, čelnici Mornara odlučili su se za podmlađivanje tima i rekonstrukciju koja će donijeti radikalan boljitak na planu borbenosti i igre u odbrani.

Za uspješnu realizaciju ovakvog plana jednu od ključnih uloga imaće kondicioni trener Mornara Dragan Gačević koji je u Crvenoj zvezdi i Bajernu imao sjajne rezultate upravo u pripremama za igru koja počiva na maksimalnoj kondicionoj spremi.

Prva pripremna utakmica protiv Podgorice (85:76), nagovijestila je da je na planu selekcije ekipe ljetos urađen dobar posao – Mornar je prikazao energiju, brobenost i brzinu koja obećava uspješnu sezonu.

Na pitanje da uporedi prošlogodišnji u odnosu na ovaj sastav Gačević je za klupski sajt rekao da su igrači u sezoni iza nas radili dobro i trudili se da daju maksimu, ali da misli da je fizički kapacitet sadašnjeg tima na višem nivou.

– Utisci nakon dosadašnjeg dijela priprema su da imamo dosta brzu i agilnu bekovsku liniju, bez izuzetka. Centarska linija je osvježena i mislim da ćemo igrati brže na svim pozicijama, biti dobri u oba pravca, i napadu i odbrani a sa mog aspekta je jako bitno da igrači budu u fizičkoj mogućnost da odgovore takvom zahtjevu, prokomentarisao je Gačević uz opasku da se nada da će povrede zaobići ekipu ove sezone.

Kondicioni trener Mornara ne skriva da je zadovoljan u kakvoj formi su igrači počeli s radom.

– Počeli smo s timskim treninzima 9. avgusta a igrači su prije toga obavili ljekaske preglede i testiranja. Prije nego su stigli, bio sam sa svima u kontaktu i dao im preporuke za rad u periodu od 4-5 neđelja pred početka priprema. Naravno onima sa kojima je bila dogovoren nastavak saradnje a nakon toga kako smo se pojačavali stupao sam u kontakt s novim da bih došao do što boljih informacija o njihovoj formi i uslovima za rad kako bih im predočio način kako ćemo trenirati kad se priključe. U skladu s tim, svima je predočeno da ćemo krenuti malo jače s treninzima nego što se to radi uobičajeno. To je bio svojevrsni test da li su ispoštovali preporuke. Tako smo od prvog dana krenuli prilično jako i moram reći da su igrači dobro podnijeli sve što znači da su i trenirali u skladu sa preporukama, kaže Gačević.

Obećavajući su bili i rezultati testova funkcionalnih sposobnosti koje je Gačević uradio sa igračima na startu priprema.

– Prvog dana smo obavili testiranja i procjenu funkcionalnih sposobnosti. Na osnovu toga nastavili smo trenažni period koji će biti individualiziran na osnovu tih podataka koje smo dobili iz testiranja, prilagođeni njihovim potrebama. Dosta smo jako radili u Baru i sada slijede provjere u pripremnim utakmicama, dodao je Gačević.

Od danas u Laktašima

Košarkaši Mornara otputovaće danas za Laktaše, gdje će tokom narednih šest dana imati nekoliko prijateljskih utakmica.

Barani su nakon prvog testa u Podgorici odlučili da budu učesnici međunarodnog turnira, a po povratku ih očekuje kontrolni duel protiv Budućnosti u ”Topolici”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve