Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Radunović o razrješenju Gojka Perovića: DF ne komentariše odluke SPC

Radunović kazao je da taj politički savez duboko uvažava jedinstvo i kanonsko ustrojstvo Srpske pravoslavne crkve SPC i ne komentariše odluke kojima se svakodnevno uređuju unutrašnji odnosi u njoj.

Demokratski front ne komentariše odluke SPC, objavio je danas poslanik tog saveza Slaven Radunović, nakon što je Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve smijenio je rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića sa te dužnosti.

Radunović kazao je da taj politički savez duboko uvažava jedinstvo i kanonsko ustrojstvo Srpske pravoslavne crkve SPC i ne komentariše odluke kojima se svakodnevno uređuju unutrašnji odnosi u njoj.

“Razrešenje oca Gojka Perovića sa pozicije rektora Bogoslovije i prelazak na novu dužnost, tema je koja je komentarisana od velikog broja ljudi. Među njima ima i funkcionera različitih stranaka, koji, kao i svi drugi, imaju pravo da, u svoje ime, javno iznose stavove po različitim pitanjima. Kako se mnogi građani pitaju da li su neki od tih stavova i zvanični stavovi političkih stranaka ili koalicija, podsjećam sve zainteresovane da DF, kao politička organizacija, duboko uvažava jedinstvo i kanonsko ustrojstvo Srpske pravoslavne crkve i ne komentariše odluke kojima se svakodnevno uređuju unutrašnji odnosi u njoj”, napisao je on na Facebook-u.

Perović će biti rektor do 31. avgusta, a onda će biti na raspolaganju nadležnom eparhijskom arhijereju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Radunović o razrješenju Gojka Perovića: DF ne komentariše odluke SPC – CG Vijesti
24.08.2021-13:14 13:14

[…] Aktuelno […]

JOVAN
24.08.2021-13:26 13:26

Kako javlja Vidovdan ,razrešenja bogoslova i Stavofora po Crnoj Gori se nije desilo zbog politike i separatizma već isključivo zbog “SPRŽENOG TREZORA I PUSTIH RAČUNA” Sinodu ne odgovara da pred ustoličenje iznosi “prljavi veš” a brojnim preduzećima koja su onovali razriješeni SPC čak ne može ući u trag ni nazivima.Naravno da su da muka bude veća “razriješeni2 jedina ovlaštena lica u bankama. Trezor i “kešovina” šifre na sefovima su zamijenjene odmah posle smrti prethodnog Mitropolita.Stručnjaci koji su otvorili sefove pronašli sitninu ,katastarska dokumenta i manji broj ordena,značaka i medaljona