Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Olimpijske igre: Nevjerovatnom Rogliču zlato u vožnji na hronometar!

Na taj način, Slovenac je ostvario najveći uspjeh karijeri, među koje se ubrajaju dva trijumfa na Vuelti u prethodne dvije godine, kao i drugo mjesto na Turu prošle sezone

Slovenački biciklista Primož Roglič osvojio je zlato u vožnji na hronometar na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Roglič je stazu dugu 44,2 kilometra, sa mnogo uspona i spustova, prešao u vremenu od 55:04.19 minuta, uz prosječnu brzinu od 48,2km/h.

Na taj način, Slovenac je ostvario najveći uspjeh karijeri, među koje se ubrajaju dva trijumfa na Vuelti u prethodne dvije godine, kao i drugo mjesto na Turu prošle sezone.

U borbi za trijumf, Roglič je za minut i sekundu pobedio Toma Dimulana iz Holandije, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao Australijanac Roan Denis. Dimulana i Denisa su dijelile dvije i po sekunde, dok je australijski biciklista do bronze došao pobijedivši Švajcarca Štefana Kinga za četiri desetinke.

Još prije početka sezone, Roglič je najavio da mu je glavni cilj trijumf na Turu, kao i zlato na Olimpijskim igrama. Sa najveće trke na svijetu se povukao poslije tek nekoliko etapa zbog povreda koje je doživio u dva izdvojena udesa, ali je tu pauzu iskoristio da zasija kada je bilo najvažnije. Na kraju je donio Sloveniji drugu olimpijsku medalju u biciklizmu, pošto je Tadej Pogačar prije nekoliko dana osvojio bronzu u drumskoj trci. Roglič je prije pet godina u Rio de Žaneiru bio 10. u vožnji na hronometar, čime je tada izjednačio najbolji rezultat Slovenije koji je u Londonu 2012. ostvario Janez Brajkovič.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve