Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić i Milatović potpisali ugovore sa komercijalnim bankama vrijednosti 40 miliona eura

On je poručio da potpisivanje ugovora predstavlja snažan podsticaj privredi, posebno u vremenu u kojem je, kako je rekao, ekonomija počela da raste, a gdje su prvi rezultati posebno vidljivi u naplati poreza

Ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja, Milojko Spajić i Jakov Milatović, potpisali su danas sa predstavnicima komercijalnih banaka ugovore o saradnji na sprovođenju socio-ekonomskih mjera.

Na osnovu toga, 40 miliona eura pomoći mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP), koje je Vlada obezbijedila kod Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) biće uplaćeno komercijalnim bankama, a novac je namijenjen za očuvanje likvidnosti i nove investicije.

Spajić je kazao da je CEB danas uplatio 30 od 40 miliona eura.

“Preostalih 10 miliona eura dolazi kada većina sredstava bude plasirana privredi po povoljnim uslovima. Ukupna podrška Vlade, kroz kreditni aranžman sa CEB-om, iznosice 70 miliona eura,a uz učešće banaka-za oporavak privrede biće usmjereno do 140 miliona”, napisao je Spajić na Twitter-u.

On je poručio da potpisivanje ugovora predstavlja snažan podsticaj privredi, posebno u vremenu u kojem je, kako je rekao, ekonomija počela da raste, a gdje su prvi rezultati posebno vidljivi u naplati poreza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve