Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Viši sud: Ponovno suđenje za terorizam u pokušaju 19. oktobra

Portparolka Višeg suda Aida Muzurović pojasnila je da na glavni pretres nisu došli ni branioci okrivljenih iz Srbije koji su podržali crnogorske kolege u štrajku

Ponovno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine u Crnoj Gori, koje je trebalo da počne 31. maja odloženo je za 19. oktobar zbog štrajka crnogorskih advokata, saopštili su iz Višeg suda za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Advokatska komora Crne Gore od 24. maja obustavila je pružanje pravne pomoći nezadovoljna predloženim Zakonom o fiskalizaciji.

Portparolka Višeg suda Aida Muzurović pojasnila je da na glavni pretres nisu došli ni branioci okrivljenih iz Srbije koji su podržali crnogorske kolege u štrajku.

Inače, Apelacioni sud je 5. februara ove godine ukinuo presudu Višeg suda iz maja 2020, kojom je 13 optuženih, među kojima su i dva ruska državljanina, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, osuđeni ukupno na oko 70 godina zatvora. Postupak je vraćen na ponovno suđenje Višem sudu u Podgorici, ali pred izmijenjenim sudskim vijećem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve