Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Parkiraju na trotoarima i kolovozu

Najčešće možemo uočiti veliki broj nepropisno parkiranih vozila u Ulici Serdara Jola Piletića, koja zauzimaju saobraćajnu traku stvarajući velike gužve ispred 'Limenke'

Iako Glavni grad u kontinuitetu radi na podizanju nivoa komunalnog reda u Podgorici, nesavjesni vozači i dalje ne poštuju pravila, te umjesto parking mjesta, biraju trotoare ili kolovozne trake za parkiranje ili privremeno zaustavljanje vozila, saopšteno je iz Glavnog grada.

Na taj način, kako su kazali, ne samo da uzrokuju velike saobraćajne gužve, već i obesmišljavaju parking zone i površine koje su uređene u tu svrhu.

“Najčešće možemo uočiti veliki broj nepropisno parkiranih vozila u Ulici Serdara Jola Piletića, koja zauzimaju saobraćajnu traku stvarajući velike gužve ispred ‘Limenke’, dok se u istoj ulici preko puta nalazi novo parkiralište za čije korišćenje treba izdvojiti 0.50 e/h”, kazali su iz Glavnog grada.

Podsjećaju da je Parking servis doo Podgorica nedavno završio radove na izgradnji ovog potpuno automatizovanog smart parkinga sa mogućnošću čitanja registarskih oznaka, samonaplatnom stanicom, video&voice podrškom operatera kao i upravljenju parkinga iz Operativno – kontrolnog centra Parking servisa.

“Dakle, Glavni grad svakodnevno radi na stvaranju svih potrebnih uslova za povećanje komunalnog reda u Podgorici, posebno kada je riječ o funkcionisanju saobraćaju, kako kroz unapređenje usluga Parking servisa i rada Komunalne inspekcije, tako i kroz razvoj biciklističke infrastrukture”, navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada apeluju i pozivaju sve učesnike u saobraćaju da poštuju pravila i koriste raspoloživu infrastrukturu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve