Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Suđenje Trampu u Senatu ipak bez svjedoka

Izjava o telefonskom pozivu Trampa sa vodećim republikancem Mekartijem za vrijeme napada na Kapitol uvrstiti u dokazni materijal

Demokrate i republikanci u američkom Senata dogovorili su se u da se ipak neće dovoditi svjedoci na suđenje bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trampu, već će se izjava o telefonskom pozivu Trampa sa vodećim republikancem Mekartijem za vrijeme napada na Kapitol uvrstiti u dokazni materijal.

Dogovor je uslijedio nakon haotičnog glasanja u kojem je sa 55 prema 45 glasova prihvaćeno pozivanje svjedoka, što je moglo da prolongira suđenje za nekoliko nedjelja, kao i da pojača podjele i da potkopa napore predsjednika Bajdena da se odmakne od kontroverzi svog prethodnika.

Senat, Trampovi advokati i predstavnici Zastupničkog doma koji deluju kao tužitelji kasnije su se dogovorili da se, umesto poziva svjedoka, izjava predstavnice republikanaca Džejmi Herere Batler o telefonskom pozivu Trampa i vodećeg republikanca u Zastupničkom domu Kevina Mekartija uvrsti u dokaze.

Republikanski lider u Senatu, Mič Mekonel, jasno je stavio na znanje da će glasati za oslobađanje Trampa, što bi moglo da utiče na druge republikance.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve