Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Matica srpska uz pomoć Vlade preuzela Univerzitet, neviđeno urušavanje autonomije

Univerzitet Crne Gore doživio je skandal neviđen u Evropi i svijetu. Vlada je svojim djelovanjem potpuno urušila autonomiju UCG njegovom politizacijom i pretvaranjem u partijski plijen i predmet podjela, po dubini, saopšteno je iz Liberalne Partije CG.

Da stvar bude još gora, navide iz LP-a,  Vlada Zdravka Krivokapića omogućila je Matici srpskoj, instituciji strane države, da preuzme kontrolu nad najvišom visokoobrazovnom institucijom u državi.

“Postavljanjem na čelo UCG Vladimira Božovića, predsjednika Matice srpske oni sada i otvoreno podređuju institucije sistema i državu Crnu Goru interesima i institucijama Srbije” ističu u saopštenju.

Iz LP-a apeluju da se ne smije ćutati na ovakve skandale, te da će nova vlast   pogaziti dostignuća moderne Crne Gore.

“Na ovakav skandal ne smije se ćutati. Sada je valjda svima jasno šta je zapravo suština politike ove Vlade i kakva je njihova misija. Uz pomoć i svesrdnu podršku URA, potpredsjednika Abazovića i njegovog kadra koji vodi Upravni odbor UCG, malo po malo će potpuno pogaziti sva dostignuća moderne Crne Gore”, zaključuju iz Liberala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
13.02.2021-17:52 17:52

Vladimir Božović je vrh čoeka i naučnika. Pravi čoek na pravo mjesto. Želimo da bude i presjednik Crne Gore i da uspostavi bliže odnose sa njegovim imenjakom iz bracke Rusije.

Tihana
13.02.2021-22:04 22:04

Đe je kraj ovom ludilu…