Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Predstavnicima nove vlasti širom otvoriti sve medije

Ne treba velika pamet da zaključimo koji bi od ova dva spomenika po njenoj zamisli imao svojstvo spomenika zločincu, a koji žrtvi.

Mislim da je strašno važno, predstavnicima nove vlasti, širom otvoriti sve medije jer tako najbolje vidimo tu duboku razliku u poimanju naše stvarnosti i budućnosti. Samo tako ćemo lakše vidjeti razliku naših ideologija i bolje shvatiti budućnost koju nam oni nude, kazao je Živković

Gostujući na jednoj domaćoj televiziji, “naša”, sada već po mnogo čemu “čuvena” ministarka četiri resora saopšti da nije neophodno rušiti Njegošev mauzolej na Lovćenu (iako se donedavno za to zalagala), već je dovoljno u njegovoj neposrednoj blizini (jer ima mjesta) vratiti Njegoševu kapelu.

I taman kada bi neko pomislio da je gospođa ministarka evolutivno napredovala, ona pojasni da isto tako u Jerevanu postoji spomenik Staljinu, a u njegovoj nepsrednoj blizini, gotovo naspram njega i spomenik njegovim žrtvama.

Ne treba velika pamet da zaključimo koji bi od ova dva spomenika po njenoj zamisli imao svojstvo spomenika zločincu, a koji žrtvi.

Samo ovaj primjer ubjedljivo govori koliki jaz ili bolje reći provalija postoji u svijesti, razmišljanju i svjetonazorima “naše” svetosavske ministarke i ostatka građana koji na Njegošev mauzolej gledaju kao na simbol današnje i buduće Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve