Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Završen prelazni rok: Haverc najveći transfer ljeta, Bajern u pola vrijednosti kupio Sanea

Najveći transfer ovog ljeta realizovao je Čelsi dovevši ofanzivnog vezistu Bajer Leverkuzena Kaija Haverca za sjajnih 80 miliona eura, dok je Bajern za samo 45 miliona doveo lijevo krilo Sitija Liroja Sanea iako mu je tržišna vrijednost 80 miliona eura

Završen je još jedan prelazni rok i za razliku od predhodnih pandemija korona virusa je umnogome uticala na fudbalsko tržište.

Haverc, Foto: Chelsea-news.co

Najveći transfer ovog ljeta realizovao je Čelsi dovevši ofanzivnog vezistu Bajer Leverkuzena Kaija Haverca za sjajnih 80 miliona eura, dok je Bajern za samo 45 miliona doveo lijevo krilo Sitija Liroja Sanea iako mu je tržišna vrijednost 80 miliona eura.

Premijer liga

Uprkos pandemiji koronavirusa, Englezi su bili vrlo aktivni na fudbalskom tržištu. Osim pomenutog Haverca, Čelsi je u svoj tim doveo i sjajnog špica Lajpciga Tima Vernera za 53 miliona eura, lijevog beka Lestera Bena Čivela za 50 miliona, kao i desno krilo Ajaksa Hakima Ziješa za 40 miliona eura.

Verner, Foto: Goal.com

Arsenal je u posljednji čas doveo defanzivnog vezistu Atletiko Madrida Tomasa za 50 miliona eura, dok je Liverpul doveo iz Bajerna vezistu Tijaga Alkantaru za 22 miliona, a Mančester junajted mladog vezistu Ajaksa Donija Van de Beka za 39 miliona eura.

I Mančester Siti je bio aktivan na tržištu dovevši štopera Rubena Dijasa iz Benfike za 68 miliona eura iako na tržištu vrijedi svega 35 miliona, štopera Bornmuta Natana Aku za 45 miliona eura, kao i desno krilo Valensije Ferana Toresa za 24 miliona eura.

Lester je u svoje redove doveo štopera Sent Etjena Veslija Fofanu za 35 miliona, dok je Totenhem doveo vezistu Betisa Đovanija Lo Selsa za 32 miliona eura, kao i napadača Real Madrida Gereta Bejla na pozajmicu, a Everton doveo sjajnog vezistu Hamesa Rodrigesa iz Reala kao slobodnog agenta.

Bundesliga

Za razliku od Engleza, Njemci se nijesu puno trošili u ovom prelaznom roku. Bajern je realizovao najbolji transfer dovevši pomenutog Sanea za 45 miliona eura, kao i desno krilo Juventusa Daglasa Kostu na pozajmicu dok je Herta na pozajmicu dovela vezistu Arsenala Matea Guendonzija.

Sane, Foto: Fcbayern.com

Bajer Leverkuzen je doveo špica Rome Patrika Šika za 26,5 miliona eura, Borusija Dortmund je angažovala defanzivnog vezistu Juventusa Emrea Kana za 25,5 miliona eura, desnog beka PSŽ-a Tomasa Menijea kao slobodnog agenta, kao i ofanzivnog vezistu Reala Renijea na pozajmicu, a Hofenhajm je na pozajmicu doveo lijevog beka Totenhema Rajana Sesegnona.

Ajntraht Frankfurt je doveo napadača Milana Andrea Silvu za samo devet miliona eura, iako mu je tržišna vrijednost oko 24 miliona, dok je Lajpcig doveo špica Kristal Palasa Aleksandra Sorlota za 20 miliona eura.

Liga 1

Najveći transfer u francuskom šampionatu realizovao je PSŽ dovevši napadača Intera Maura Ikardija nakon jednogodišnje pozajmice za 50 miliona eura, špica Evertona Moize Kina na pozajmicu, kao i defanzivnog vezistu Danila Pereiru iz Porta na pozajmicu za četiri miliona eura.

Ikardi, Foto: En.as.com

Lil je u svoje redove doveo ofanzivnog vezistu Genta Džonatana Dejvida za 32 miliona, a Monako je angažovao napadača Kevina Volanda iz Bajer Leverkuzena za 15,5 miliona eura, štopera Reimsa Aksela Disasija za za 13 miliona, kao i defanzivnog vezistu Benfike Florentina na pozajmicu za 1,5 miliona eura.

Lion je u svoje redove doveo ofanzivnog vezistu Milana Lukasa Paketa za 20 miliona eura, dok je Ren doveo njihovog lijevog krila Martina Terijera za 12 miliona eura i štopera Juventusa Danijelea Ruganija na pozajmicu za 1,5 miliona eura.

La liga

Pandemija koronavirusa je žestoko uticala u Španiji pa se tamo nije trgovalo kao inače. Najveći transfer realizovala je očekivano Barselona dovevši defanzivnog vezistu Juventusa Miralema Pjanića za 60 miliona eura, dok je Atletiko Madrid doveo napadača Čelsija Alvara Moratu za 56 miliona i odmah ga ustupio Juventusu na pozajmicu za deset miliona eura.

Pjanić, Foto: Marca.com

Barsa je takođe dovela desno krilo Brage Trinkaa za 31 milion, desnog beka Ajaksa Seržinja Desta za 21 milion eura, dok je Atletiko doveo lijevo krilo Dl Proa Janika Karaska za 27 miliona eura, kao i napadača Barse Luisa Suareza kao slobodnog agenta i defanzivnog vezistu Arsenala Lukasa Toreiru na pozajmicu.

Sevilja je dovela desno krilo Milana Susa za 24 miliona, takođe i vezistu Barselone Ivana Rakitića za samo 1,5 miliona eura i ofanzivnog vezistu Reala Oskara Rodrigeza za 13,5 miliona eura, dok je Viljareal doveo mladog desnog krila Reala Takefusa Kuba na pozajmicu za 2,5 miliona eura, lijevog beka Votforda Pervisa Estupinana za 16,4 miliona eura, kao i vezistu Valensije Danija Pareha kao slobodnog agenta.

Real Madrid nije nikog kupovao ovog ljeta.

Serija A

Italijani poslije Engleza su bili najaktivniji na fudbalskom tržištu. Najveći transfer je realizovao Juventus angažujući vezistu Barselone Artura za 72 miliona eura, dok je za samo dva miliona manje Napoli doveo špica Lila Viktora Osimhena.

Artur, Foto: Marca.com

Juve je u svoje redove takođe doveo desno krilo Fiorentine Federika Kijezu na pozajmicu za deset miliona eura, takođe pomenutog Moratu na pozajmicu za isti iznos i vezistu Šalkea Vestona Mekina na pozajmicu za 4,5 miliona eura, dok je Inter doveo desnog veznog igrača Reala Ašraga Hakimija za 40 miliona, vezistu Kaljarija Nikoloa Barelu za 25 miliona eura, kao i vezistu Sasuola Stefana Sensija za 20 miliona eura.

Milan je iz Breše doveo sjajnog defanzivnog vezistu Sandra Tonalija na pozajmicu za deset miliona eura, kao i lijevo krilo Ajntrahta Frankfurta Antea Rebića za trenutno nepoznat iznos, dok je Napoli osim pomenutog Osimhena doveo i defanzivnog vezistu Čelsija Timea Bakojakoa na pozajmicu za dva miliona eura.

Roma je u svoje redove dovela vezistu Fiorentine Džordana Veretouta za 16 miliona, štopera Junajteda Krisa Smolinga za 15 miliona, štopera Atalante Đanluku Mansinija za 13 miliona, štopera Verone Helasa Kumbulu na pozajmicu za tri miliona eura, kao i ofanzivnog vezistu Arsenala Henriha Mektarijana kao slobodnog agenta, dok je Atalanta dovela vezistu Čelsija Marija Pašalića za 15 miliona eura.

Sledeći prelazni rok biće u januaru naredne godine, pa ćemo vidjeti koji igrači će promijeniti sredinu, a sve detalje o svim transferima možete vidjeti na sajtu:

https://www.transfermarkt.com

 

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve