Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović: Svako ko ovih dana dobije otkaz, u septembru će biti vraćen na posao

Bivši predsjednici Opštine Budva i SO Budva Marko Carević i Krsto Radović, kao i odbornici Đorđije Vujović i Mijomir Pejović i jutros su se pojavili pred zgradom lokalne uprave, a kao i prethodnih dana njhov ulazak bio je onemogućen

Bivši predsjednici Opštine Budva i SO Budva Marko Carević i Krsto Radović, kao i odbornici Đorđije Vujović i Mijomir Pejović i jutros su se pojavili pred zgradom lokalne uprave, a kao i prethodnih dana njhov ulazak bio je onemogućen.

Ulaz u zgradu Opštine Budva sada već po ustaljenoj proceduri obezbjeđuju pripadnici Centra za bezbijednost i privatno obezbjeđenje angažovano od strane vladajuće većine.

Odbornik u SO Budva, Mijomir Pejović, apelovao je na obezbjeđenje i policiju da se sklone sa ulaza, te omoguće ulaz odbornicima kako bi radili svoj posao, prenosi RTV Budva.

– Držite građane Budve kao taoce. Sklonite se odatle, zbog vas radnici opštinskih preduzeća ne primaju plate. Građani nijesu birali vas i vaše šefove nego nas odbornike. Da li ste svjesni da ovakvih scena nema ni u Africi? Sklonite se i dozvolite da se radnicima isplate plate – poručio je Pejović.

Odbornik Đorđije Vujović želio je da uđe u Opštinu Budva, kako bi službeno zaveo kako je kazao “dokaz o korupciji”. Kako u tome nije uspio obećao je da će dokaz danas objaviti javno.

– Mi ćemo danas pokazati kako se Vlada Crne Gore, pod rukovodstvom Igora Lukšića, ponizila pred firmom WTE. Imamo dokaze da šta god je firma WTE tražila od Vlade, Vlada je na to pristala. A sada tu korupciju žele da prebace na građane Budve. Ovdje se ne radi o 30 miliona, već sa kamatama se radi o sumi preko 40 miliona eura, Opština Budva, odlazi u dužničko ropstvo – kazao je Vujović.

On je ispred zgrade lokalne samouprave pomenuo i svakog člana vladajuće većina ponaosob uz kako je kazao “kratko prisjećanje na njihova postignuća”.

Krsto Radović, kazao je da se OKG nikada ne može i neće promijeniti, “što se i dokazalo u prethodnih par mjeseci”. Ono što je najgore od svega, kako je istakao Radović, jeste pokazivanje neljudskosti prema zaposlenim u javnim ustanovama, koji njihovom krivicom ne primaju platu.

– Njih ne interesuju problemi građana, loša sezona, korona… Njima je najvažnije da su sjeli u fotelje. Mi obećavamo da svako ko dobije otkaz za vrijeme vladavine OKG, u septembru će biti vraćen na posao. Ovdje se radi o ljudima koji su spremni na sve da zadrže fotzelje. Ali građani Budve su dokazali da se ne boje, a oni će uskoro sami napuštiti zgradu Opštine, a mi ćemo ih lično megafon pozivati da to učine – kazao je Radović.

Radović je još jednom pročitao spisak 17 odbornika koji su kako kaže “odgovroni” za ono što se dešava u Opštini Budva u protekla dva mjeseca.

Šalterska služba lokalne uprave za građane je otvorena svakoga dana od devet sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve