Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Četnička lobotomija

Istureni izvođač radova trenutno je ovdje Srpska pravoslavna crkva i njen mitropolit Amfilohije, u nedostatku ozbiljnih četničkih i početničkih političkih subjekata u Crnoj Gori. On već poziva “narod” da glasa protiv Đukanovića, a još prije je genetski definisao Crnogorce kao “kopilad, nakot, volove”. Sa Amfilohijem u borbenom poretku su i neki uvezeni mediji, ali i domaći, poput koncerna “Vijesti”, koji ne žali prostor i vrijeme da objavljuje negativne tekstove o Đukanoviću.

piše: Goran Popović

Četnici su izgleda krenuli u novu bitku za stvaranje velike Srbije. U četvrti srpski ustanak. Mada su im se svi slični pokušaji kroz istoriju izjalovili, namjerni su da sada stvore „srpski svet“ na Balkanu, sazdan od ostatka Srbije, dijela Bosne i „srpske“ Crne Gore. U taj projekat upregli su sve svoje političke, diplomatske, (kvazi) intelektualne i klerikalne potencijale.

Osnovni metod pomenutih promotera „srpskog sveta“ je lobotomija svesrpske i ostale javnosti. Lobotomija je, inače, psihijatrijska procedura kojom se pacijentu na krajnje invazivan način (specijalnim iglama) uklanja prednji dio mozga, koji je zadužen za ponašanje i koji definiše ličnost kod čovjeka. Razlika je sada jedino u tome što se srpski političari, istoričari i popovi ne služe iglama, već specijalnim istorijskim, duhovnim i svakovrsnim drugim falsifikatima, uz invazivnu medijsku promociju svih tih retrogradnih i bolesnih ambicija. Cilj je, dakle, definisati ponašanje i oblikovati ličnost nacionalistički napaljenog Srbina koji će biti upregnut u realizaciju najnovijeg velikosrpskog projekta.

Specijalna meta ovog udruženog poduhvata je Crna Gora, a posebno njen predsjednik Milo Đukanović, koji se “odmetnuo” put zapadne civilizacije. Zato se u platformi “srpskog sveta” eksplicitno navodi kako je, prije svega, potrebno Đukanovića nekako ukloniti sa vlasti na predstojećim izborima, a zatim na popisu iduće godine genetskim inženjeringom uvećati broj Srba u Crnoj Gori na barem 45 odsto ukupnog stanovništva, a Crnogorce svesti na 25 odsto?!

Istureni izvođač radova trenutno je ovdje Srpska pravoslavna crkva i njen mitropolit Amfilohije, u nedostatku ozbiljnih četničkih i početničkih političkih subjekata u Crnoj Gori. On već poziva “narod” da glasa protiv Đukanovića, a još prije je genetski definisao Crnogorce kao “kopilad, nakot, volove”.

Sa Amfilohijem u borbenom poretku su i neki uvezeni mediji, ali i domaći, poput koncerna “Vijesti”, koji ne žali prostor i vrijeme da objavljuje negativne tekstove o Đukanoviću.

Počele su da se uključuju i zvijezde granta iz NVO sektora. Neke već sugerišu javnosti da “Crna Gora ide pogrešnijm putem”! Dakle: nezavisnost, članstvo u NATO, intenzivan pregovarački proces sa EU, respektabilan ekonomski razvoj i realizacija kapitalnih istorijskih investicija su pogrešan put? Standardna NVO lobotomija.

Utripovani u svoje misije, svi zajedno, zaboravljaju na većinsku, civilizovanu Crnu Goru, koja je 2006. godine istrpjela i “višak demokratije” od 55 odsto.

Prema svim istraživanjima, naši građani i danas podržavaju Đukanovićev kurs potpunog uključivanja u društvo razvijenih evropskih zemalja i zapadne civilizacije uopšte. To što na četnički i ini primitivizam možda ne odgovara očekivanim, istim dekadentnim žarom, samo potvrđuje zrelost crnogorskog društva. To će se, uostalom, najbolje vidjeti već 30. avgusta…

P.S. Do tada, neka četnici, i srodne im anticrnogorske duše, i dalje crtaju “srpsku Crnu Goru” po modelu Gebelsa i Mengelea… A što će drugo, kad im trenutno fali Srba, bolje reći četnika, da posrbe ovu državu…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve