Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

RSCG: Muškarci startuju 26. septembra, a dame 17. oktobra

Prva liga za muškarce počeće 26. septembra i igraće se do 30. maja. Zimska pauza trajaće od 20. decembra do 13. februara, kada su na programu mečevi šesnaestine finala Kupa

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore odredio je kalendar takmičenja za narednu sezonu.

Rukometna lopta, Foto: Novosti.rs

Prva liga za muškarce počeće 26. septembra i igraće se do 30. maja. Zimska pauza trajaće od 20. decembra do 13. februara, kada su na programu mečevi šesnaestine finala Kupa.

Kod dama, Prva liga će startovati 17. oktobra, a trebalo bi da se završi 22. maja drugom utakmicom za šampiona.

U obje konkurencije povećan je broj prvoligaša, pa će se kod rukometaša timovi igrati po 26, umjesto dosadašnjih 20 utakmica.

Nakon prvih 18 kola, ekipe će se podijeliti u Mini lige za prvaka i za opstanak sa po pet klubova. Igraće svako sa svakim po dvokružnom sistemu, što je dodatnih osam utakmica.

U Prvoj ligi za rukometaše nastupaće Partizan 1949, Lovćen, Mornar 7, Budvanska rivijera, Jedinstvo, Komovi, Rudar, Danilovgrad i novi članovi elitnog ranga, Berane 1949 i Brskovo. U ženskoj konkurenciji će se, kao i prošle sezone, igrati po trostrukom bod sistemu. Odigraće se 21 kolo, nakon čega će prvoplasirana ekipa igrati protiv Budućnosti na dvije pobjede i odlučivati o šampionu. U prvom dijelu prvenstva igraće Levalea 2010, Budućnost II, Devetka, Feniks, Trebjesa, Rudar, kao i novi prvoligaši, Nikšić i Tivat.

U Drugoj ligi za muškarce nastupaće Perper Handball, MORK Berane, Prvi as, Berane 1949 II, Zabjelo i Budućnost Podgorica, a kod žena Podgorica 2013, Ulcinj, Berane 2003, Budućnost III, Mornar 7, Zeta, Jedinstvo, Komovi i Levalea 2010 II.

Direktor liga je Milorad Vujošević, registracioni sudija Miljan Vešović, komesar za suđenje Miloš Ražnatović, a za bezbjednost Veselin Radetić. Prije početka sezone 2020/21, održaće se finalni turniri Kupa za prošlu sezonu.

U obje konkurencije će se o trofeju odlučivati 19. i 20. septembra, s tim što će dame od 12. do 16. septembra odraditi četvrtfinalne duele.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve