Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić: Utakmica s Đerom je stvar prestiža, očekujemo Majdin povratak

Cilj sa Đerom je dobra igra. Pritiska nema, ali bi definitivno dobar ishod pomogao i reprezentaciji za kvalifikacioni turnir Ol i Budućnosti za četvrtfinalni okršaj

Budućnost je zgromila Savehof u posljednjoj provjeri pred derbi sa Đerom u subotu u Podgorici.

Rukometašice, Foto: ŽRK Budućnost

Dobre upute su svi dobili u Geteborgu, odakle je potvrđeno da u derbiju protiv šampiona Evrope sa gola neće moći da pomogne Marina Rajčič.

Golmanka Budućnosti i reprezentativka zbog problema sa leđima preskoćiće i treći u nizu duel glavne faze Lige šampiona. Izvjesniji je nastup Majde Mehmedović (nije igrala protiv Krima i Savehofa), koja bi trebalo u utorak da počne da trenira. Situacija oko povreda ne ide u prilog pred pretposljednji meč grupe 2, ali ohrabruje što će se iz Geteborga u Podgoricu vratite zdrave.

Savehof ih nije umorio, ali je prodrmao sve i natjerao da sa sto odsto, u oba smjera, odigraju posljednjih 30 minuta i pobjede od 33:24.

“Savehofova tranzicija, sedam na šest, je interesantan detalj. Ova mlada, dobro selektirana i od potencijala ekipa nije me iznenadila napadački i odbrambeno, a nama je prosto trebalo da uđemo u meč, objektivno, duže, a ne zato što djevojke nijesu htjele rekao je trener Dragan Adžić”.

Šansu su svi dobili, jesu li je iskoristili?

“Prve minute i odbrane u Ligi šampiona imala je mlada Milena Vujisić. Kaća Džaferović je dala gol, Ivana Godeč je, poslije dužeg vremena, na terenu i sve je to dobro za nas. Jako je bitan svaki sekund u glavnoj fazi, gdje je, objektivno, najboljih 12 ekipa u Evropi. Raduje i taj momenat, odnos svih, ali je najvažnije da smo zdravi izašli iz ovog meča. Ove nedjelje očekujemo, eventualno, Majdin povratak.

Cilj sa Đerom je dobra igra. Pritiska nema, ali bi definitivno dobar ishod pomogao i reprezentaciji za kvalifikacioni turnir Ol i Budućnosti za četvrtfinalni okršaj.

“To je utakmica prestiža i, naravno, važna zbog reprezentativnih i kasnije utakmica četvrtfinala. U subotu nas čekaju najbolji igrači selektirani u Evropi, a igraju za Đer”.

Šampiona Evrope u nekim segmentima, kao trkačkim, imitirao je Savehof.

“Nama su utakmice najveća pomoć i što je protivnik motivisaniji efekat je veći. Očekivao sam, iskreno, da nećemo biti na visokom nivou u prvom poluvremenu, ali nam je i to pomoglo. Vjerujem da ćemo znati da iskoristimo iskustvo prve utakmice sa njima u Mađarskoj. Nadam se da ćemo u dužem periodu i napadački biti kvalitetni, a da ćemo zadržati nivo odbrane koju smo dosegli u prvoj utakmici. Potrebno je da iskažemo protiv Đera kvalitet i još veću sigurnost nego što je bila u prvom meču”.

Budućnost će na Đer sa norveškom golmankom Emili Sando, koja je u prvom poluvremenu u Geteborgu bila na slabom nivou. Čak je i zamijenjena sa mladom Vujisić. U nastavku je proradila, ali protiv Đera mora pokazati veću konstantu. Da je Rajčič u konkurenciji, vjerovatno bi i odbrana imala manje posla.

“Uvijek je to rizik kad su bitniji igrači van terena. Emili se tek razbudila. I ona isto, kao ostatak ekipe, nije bila na nivou u prvom poluvremenu. Imali smo tokom čitave sezone jednu ili obje raspoložene golmanke. Dopunjavale su se. Ali, to je sport, a sve ovo ne umanjuje naše ambicije i želje. Zanimalo nas je kako Adžić gleda na šokantni poraz Rostova u Rusiji od Meca”.

Oba tima, kao i Bukurešt, u kombinaciji su za prva tri mjesta i potencijalni rivali Budućnosti u četvrtfinalu.

“Sastav Rostova je jači od Meca, iznenađen sam ubjedljivom pobjedom i još u gostima, ali to je stvarno izuzetna grupa, sa izuzetnim sastavima i u svakom meču je moguće da pobijedi i gost i domaćin. Mec je ozbiljno vođena ekipa, sa ozbiljnim sastavom”, kazao je Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve