Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanković – Jin: Saradnja tužilaštava Crne Gore i Kine u zajedničkom interesu

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, sagovornici su se saglasili da susret predstavlja početak saradnje između Tužilaštava dvije države za čije unapređenje ima dosta prostora

Saradnja između tužilaštava Crne Gore i NR Kine u zajedničkom je interesu i u narednom periodu biće preduzeti konkretni koraci kako bi se ona unaprijedila, zaključeno je na sastanku v.d. Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Ivice Stanković i ambasadora NR Kine Liu Jina.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, sagovornici su se saglasili da susret predstavlja početak saradnje između Tužilaštava dvije države za čije unapređenje ima dosta prostora.

“Ta saradnja može biti ostvarena na bilateralnom, ali i na međunarodnom planu, kroz Svjetsko udruženje tužilaca, kao i EUROJUST (Evropska jedinica za pravosudnu saradnju)”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, inicirano zaključivanje Memoranduma o saradnji između Državnih tužilaštava Crne Gore i NR Kine.

“Saradnja između tužilaštava u zajedničkom je interesu i u narednom periodu biće preduzeti konkretni koraci kako bi se ona unaprijedila”, zaključeno je na sastanku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve