Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: FMP prekinuo seriju Budućnosti u Železniku

To je drugi poraz plavih u regionalnom takmicenju, a imaju dva trijumfa više od Partizana, Cedevita Olimpije i Primorske koji tek trebaju da igraju mečeve ovog kola

Košarkaši Budućnosti poraženi su u Železniku od FMP-a 89:79 u 11. kolu ABA lige, čime je prekinuta serija Podgoričana od osam pobjeda.

Hasan Martin, Foto: FMP

To je drugi poraz plavih u regionalnom takmicenju, a imaju dva trijumfa više od Partizana, Cedevita Olimpije i Primorske koji tek trebaju da igraju mečeve ovog kola.

Jako zanimljiv duel viđen je u Železniku, neizvjestan od samog početka, a na kraju je FMP uspio da slavi i nanese drugi poraz “Plavima” u regionalnom takmičenju.

Dobro šuterski raspoloženi bili su i jedni i drugi. FMP je nakon prvog perioda vodio 20:17, ali je Budućnost u drugoj dionici odgovorila, prije svega preko Skota Bamforta koji je odlično šutirao za tri poena. Na veliki odmor otišlo se rezultatom 43:43.

Ista situacija viđena je i početkom treće četvrtine, igralo se koš za koš. Budućnost je peh doživjela sredinom ovog perioda kada se povrijedio Džastin Kobs i to bez kontakta, ostao je da leži na parketu, a onda i izašao iz igre. Uspio je FMP u finišu ovog dijela da stekne prednost, pa se u odlučujući period ušlo sa vođstvom domaćih od 68:61.

Kobs se na svu sreću vratio na parket u posljednjem periodu, čime je otklonio sve sumnje da se radi o ozbiljnijoj povredi. Ipak, domaća ekipa je bolje počela četvrtu četvrtinu, održava osam poena prednosti, a Budućnost nije imala odgovor. FMP je sredinom perioda uspostavio kontrolu nad utakmicom, uvećao prednost i održao je do kraja ostvarivši na kraju zasluženu pobjedu.

Najefikasniji kod Budućnosti bio je Skot Bamfort sa 18 poena, Džastin Kobs je imao dva manje, Danilo Nikolić je imao 11, a Martins Mejers deset.

U pobjedničkom timu istakao se Marko Radovanović sa 18 poena, dok je Duop Rit dodao 13.

Budućnost sada ima skor od devet pobjeda i dva poraza, dok je FMP došao do sedmog trijumfa.

Budućnost za četiri dana gostuje Oldenburgu, zatim ide Zadru, a godinu završava duelom sa Zvezdom 30. decembra u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve