Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

LIVE BLOG TRANSFERI: Embolo novo pojačanje Mehengladbaha, Čelsi pritiska Atletiko da otkupi Moratu

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti

Za sve ljubitelje fudbala, portal Aktuelno.me ovog ljeta će pratiti najznačajnije događaje kada su u pitanju transferi igrača u najpopularnijim klubovima. Budite sa nama i saznajte gdje će se fudbalske zvijezde ovoga ljeta skrasiti.

XXVI DAN (29.06.2019)

17:37 Borusia Mehengladbah je dovela već osmo pojačanje ovog ljeta, a najnovija akvizicija kluba je Bril Embolo. Doskorašnji igrač Šalkea potpisao je ugovor sa svojim novim timom u trajanju od četiri godine.

Foto: Sportsport.ba

Reprezentativac Švajcarske je iz redova Bazela 2016. godine stigao u Gelsenkirčen i za to vrijeme postigao deset pogodaka na 48 susreta.

Veliki broj povreda je uzorkovalo na nešto slabiju efikasnost, za šta čelnici Šalkea očigledno nijesu imali strpljenja.

“Embola pratimo već nekoliko godina i nastavili smo s tom praksom i dok je boravio u Schalkeu”, rekao je  sportski direktor Borusije Maks Eberl, te dodao: “Zadnjih godina nije imao sreće sa povredama i sigurno da moramo na taj aspekt obratiti posebnu pažnju”.

Inače, Embolo je već osmo pojačanje ekipe ovog ljeta. Prije njega u klub su stigli Alesane Plea, Andreas Pulsen, Mihael Lang, Kenan Benets, Torben Muzel, Florain Majer i Džordan Bejer.

https://www.instagram.com/p/BzQbGH9oMty/?utm_source=ig_embed

14:55 U ključnim danima kada treba da realizuje prodaju Antoana Grizmana za 120.000.000 eura i kupovinu Žoao Feliksa za iste pare, Atletiko Madrid se iznenada našao pred neočekivanim problemom. Čelsi se obratio Madriđanima sa zahtjevom da im Atletiko odmah plati otkup ugovora Alvara Morate ili će vratiti španskog napadača na Stamford Bridž.

Foto: Givemesport.com

Podsjetimo, Morata je prošle zime došao u na pozajmicu od 18 mjeseci i dogovoreno je da Atletiko ima rok do kraja sljedeće sezone da se izjasni o otkupu ugovora za 55.000.000 eura.

Međutim, suspenzija koju je FIFA uvela Čelsiju i zabrana registracije igrača, natjerali su Plavce da krenu đonom. Čelsi ne može da dovodi pojačanja ovog ljeta, a ostao je bez Iguaina koji se vraća sa pozajmicu u Juventus. Zato su Plavci postavili ultimatum Madriđanima. Morata bi im sada dobro došao i vrše pritisak na Atletiko da se odrekne španskog napadača.

Madriđani su već izdvojili 165.000.000 eura za dovođenja Feliksa, Ljorentea i Lodija, ali će im zarada biti još veča poslije prodaje Ernandeza, Grizmana i Rodrija. Njih trojica bi u kasu trebalo da donesu 270.000.000 eura. Novac za otkup Morate imaju i pitanje je samo da li žele da plate.

Španski napadač nije ostavio neki poseban utisak tokom minulih šest mjeseci kod Simeonea. Želi da ostane i nada se da će Atletiko uspjeti da odoli pritiscima Plavaca.

Čelsi od napadača trenutno na raspolaganju ima Žirua, Batšuajia koji se vratio sa pozajmice iz Kristal Palasa i Abrahama koji se vratio sa pozajmice iz Aston Vile.

11:27 Leonardo Bonući se prošlog ljeta vratio u Juventus nakon što je proveo godinu dana u Milanu.

Foto: Twitter

Iskusni štopet bi ovog ljeta opet mogao da napusti torinski tim jer se za njega interesuje Pari Sen Žermen.

https://twitter.com/TifosiBN/status/1144897927556546560

Bonućijev odlazak u PSŽ uopšte ne bi bio iznenađenje s obzirom da će dobiti žestoku konkurenciju jer se svakog dana očekuje potvrda transfera Matijsa de Lihta koji u Juventus stiže iz Ajaksa za 70 miliona eura.

Navodno, PSŽ je spreman da za Izalijana plati 30 miliona eura.

10:30 Dvadesetjednogodišnji desni bek Kristal Palasa Aron Van-Bisaka zvanično je novi igrač Manester junajteda u transferu vrijednom 56 miliona eura.

Foto: Skysport.com

Mladi reprezentativac Engleske postpisaće petogodišnji ugovor, a zarađivaće oko 80.000 hiljada funti nedjeljno. On je u Kristal Palasu imao osam puta manju platu i bio je najmanje plaćen član prvog tima londonskog kluba.

Van-Bisaka je u Kristal Palasu debitovao tek u prethodnoj sezoni za prvi tim, a ovim transferom postao je peto najskuplje pojačanje u istoriji Junajteda iza Pola Pogbe, Romelua Lukakua, Anhela di Marije i Freda.

09:01 Uprava Sevilje zainetresovana je za jednog od najboljih igrača Ajaksa u prethodnoj sezoni Hakima Zijeha.

Foto: Bild.de

Zijeh je prošle godine eksplodirao u dresu “Kopljanika”, a sa holandskim klubom je osvojio titulu prvaka države, kao i nacionalni Kup, uz 21 postignut gol u svim takmičenjima.

Ipak, cijena Marokanca mogla bi da predstavlja problem, pošto Sevilja nudi “samo” 30 miliona eura.

Ukoliko do ovog transfera ne dođe, Sevilja će se okrenuti Luku de Jongu, napadaču PSV Ajndhovena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve