Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nema krize: Klubovi u prelaznom roku potrošili PET milijadi eura

Ipak, sve je primjetniji zaostatak Italijana, Njemaca, Španaca, Francuza i ostalih u odnosu na Engleze. Bogata Premijer liga čini engleske klubove sve bogatijim, pa su tako i mali klubovi sa Ostrva u prilici da ulažu mnogo više od zvučnijih timova iz drugih evropskih liga

Ljetnji prelazni rok za fudbalere završen je sinoć u ponoć! Poslednjeg dana bilo je zanimljivih transfera širom Evrope, ali ono što posebno treba da se naglasi je da su računajući samo Top pet najjači liga Evrope, klubovi na nove igrače tokom ljeta potrošili skoro 4,5 milijarde eura! Kad se dodaju i ostale lige dođe se do fantastične cife od oko pet milijardi eura!

Dakle, ko kaže da ima krize? To posebno važi za bogate engleske klubove.

Polovinu pomenute sume potrošili su klubovi Premijer liga. Oko 2,2 milijardi eura. Slijede Italijani sa 746 miliona, zatim Njemci sa 483, Francuzi sa 474 i Španci 461 milion eura.

izvor index.hr

Izvan Top 5 liga najviše novca u nove igrače uložili su Holanđani – 178 miliona eura.

U Ligama petice najviše je potrošio Mančester Junajted koji je samo poslednjeg dana doveo Brazilca Antonija iz Ajaksa za 100 miliona eura.

Novi član Premijer lige i nekadašnji šampion Evrope Notingem Forest kupio je ovog ljeta čak 21 igrača?!

Trošili su i Mančester Siti, Liverpul, Čelsi, Arsenal, Totenhem, Njukasl…

Nisu štedjeli ni u drugim ligama, prije svih Bajern. Posebna tema je Barselona. Trošila je naveliko iako duguje na stotine miliona eura.

Ipak, sve je primjetniji zaostatak Italijana, Njemaca, Španaca, Francuza i ostalih u odnosu na Engleze. Bogata Premijer liga čini engleske klubove sve bogatijim, pa su tako i mali klubovi sa Ostrva u prilici da ulažu mnogo više od zvučnijih timova iz drugih evropskih liga.

Toga će čini se biti sve više i više narednih godina. Novac je odavno zagospodario sportom, posebno fudbalom. Profit je postao važniji od rezultata. Zato i ne čudi što se na primjer američke gazde Mančester Junajteda ne uzbuđuju što godinama nema trofeja, jer je gigant sa Old Traforda i dalje njihova zlatna koka. I dok se navijači nerviraju zbog rezultata, gazde sa pristojne udaljenosti zadovoljno trljaju ruke dok gledaju svoje bankovne račune.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve