Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Etiketiranja neće zastrašiti Portal Aktuelno!

I sam Abazović zna da nije tačno da je portal Aktuelno ''mafijaški medij'' iz prostog razloga što je čitavoj crnogorskoj javnosti jasno da je upravo naša medijska kuća  okuražila tehničkog premijera da u javnom nastupu 19. avgusta prošle godine iznese sumnje o navodnoj najvećoj kriminalnoj organizaciji na ovim prostorima

Lavina licemjerja, dvostrukih aršina, podlog podmetanja i etiketiranja, lansirana od strane anticrnogorskih, veleizdajničkih marginalaca, ponovo se obrušila na Portal Aktuelno.

Naša medijska kuća u kontinuitetu je na udaru apsolutno neutemeljenog etiketiranja za mizoginiju od strane određenih krugova ogrezlih u podmuklom licemjerju, kojima u susret izlazi pritajena velikosrpska platforma – medijski koncern Vijesti poznatiji kao ”medijski gang”.

Jedini ,,grijeh” zbog koga je ovako nisko i besmisleno etiketiranje uslijedilo je što smo na veoma eksplicitan način iznijeli istinu o dva devijantna visoka funkcionera kontroverznog, veleizdajničkog pokreta URA. To što su ti funkcioneri osobe ženskog pola, dakle funikcionerke – duboko kompromitovane – Božena Jelušić i Suada Zoronjić, određeni politički marginalci iskoristili su da u stilu posljednjih uličara kleveću i iznose notorne laži na račun našeg uredništva i vlasničke strukture.

S obzirom da se bliže izbori 11. juna Portal Aktuelno se po svemu sudeći ispostavio kao najbolja meta čijim se targetiranjem može doći do jeftinih političkih poena. Posebno za trenutne uživaoce u vlasti koji su u međuvremenu postali tek minorne grupacije koje se grčevito bore za cenzus.

U odbranu ikona političkog licemjerja koje je Portal Aktuelno istakao, pod izgovorom da su žrtve mizoginije, a u suštini tražeći malo političkog marketinga, reagovanje je na svom tviter nalogu uputila blazirana starleta salonskog politikantstva koja se spletom nesrećnih okolnosti našla na čelu Skupštine – Danijela Đurović.

Ta individua je i do sada bila prepoznata kao prvoborac u napadu na našu medijsku kuću što i ne treba da čudi kada uzmemo u obzir njen velikosrpski pedigre, ali i sve nezvanične afere koje su je dovele do položaja koji će još neko vrijeme upražnjavati.

Na našu političku kritiku reagovale su brojne NVO, naravno na mig ”medijske mafije” odnosno Šolakovog koncerna Vijesti koji po staroj dobroj navici sa svojim satelitima upravlja ”gratodržačkim” tržištem. Niko se od tih ”grantoprežača” nije zapitao da li su argumenti koji je iznio Portal Aktuelno u svom tekstu osnovani, već su se svi dohvatili forme. Pod uticajem platforme koja je omogućila besplatnu promociju za pljuvanje naše medijske kuće (koncern Vijesti) prihvatili su matricu i bezrezervno se uključili u hajku.

Da je bulumenta hajkača stavila prst na čelo, i malo bolje razmisila, shvatila bi da Portal Aktuelno i njegovo uredništvo afirmiše rodnu ravnopravnost time što na jednak način u svojim tekstovima iznosi istinu o djelatnicima crnogorske političke scene – bilo da su žene ili muškarci. Za nas Božena Jelušić i Suada Zoronjić nijesu ništa drugo do djelatnici crnogorske političke scene koji su svojim malignim djelovanjem zaslužile da budu kritikovane i na eksplicitan način izložene sudu istorije. Stoga njihova uloga transcendira ulogu žene i prelazi u ravan uloge ”istorijskog političkog djelatnika”, koji mora da bude otvoren za najeksplicitniju vrstu kritike!

Sramno etiketiranje i prijetnje URA-e

Kao vrhunac besramne hajke i licemjerja uslijedilo je reagovanje ispodcenzusne duboko kompromitovane, marginalne političke skupine koja se vodi pod imenom GP URA.

”Autor, nesvjestan da je ovakvim pisanjem unizio samog sebe a ne one koje u tekstu vrijeđa, širi dezinformacije i lažne vijesti, raspiruje mržnju i targetira ljude”, navodi se u ragovanju koje je GP URA stidljivo objavila na svom Facebook nalogu.

Portal Aktuelno smatra da je komično karakterisati činjenice iz teksta ”Odlazak starleta političke prostitucije” i da se one uopšte dovode u pitanje, čega je svjesna i individua koja je pisala ovo reagovanje.

Termin ”politička prostitucija” je apsolutno adekvatan za ponašanje funkcionerki GP URA u odnosu na Crnu Goru i njene interese. To važi i za sve visoke funkcionere ovog pokreta, muške i ženske – mizoginija tu ne igra nikakvu ulogu.

Pitanje koje se ovdje postavlja je – zašto niko iz ovog navodnog Građanskog pokreta nije reagovao kada je šef (para)vjerske organizacije, takozvane SPC Porfirije Perić žene nazvao ”jadnicama i bednicama”, što je školski primjer mizoginije? Odgovor je jednostavan – sa njim su potpisali takozvani ”temeljni ugovor” i prodali crnogorske svetinje po nalogu zvaničnog Beograda, stoga on nije podložan kritici!

Uz to, u saopštenju GP URA, uputili su otvorene prijetnje našoj medijskoj kući ističući da će ”kvazi portal Aktuelno odgovarati za sraman tekst o našim poslanicama”. Takođe, u reagovanju su po ko zna koji put istakli da radimo za ”opskurne političko-mafijaške strukture”.

,,Navikli smo, od smjene vlasti 2020. da budemo meta potkupljenih portala koji su brutalnom propagandom pokušali da unište URU”, stoji u saopštenju URA-e.

”Zbog toga će, kako to zakoni Crne Gore i predviđaju, odgovarati. Možda mu to pomogne da shvati da se sloboda govora završava tamo gdje ugrožava drugoga“, reagovali su iz Građanskog pokreta URA.

Interesantno je da se u saopštenju koje je očigledno pisao trenutni premijer Dritan Abazović, Portal Aktuelno poredi sa ”mafijom” i karakteriše kao ”mafijaški mediji”.

I sam Abazović zna da nije tačno da je portal Aktuelno ”mafijaški medij” iz prostog razloga što je čitavoj crnogorskoj javnosti jasno da je upravo naša medijska kuća  okuražila tehničkog premijera da u javnom nastupu 19. avgusta prošle godine iznese sumnje o navodnoj najvećoj kriminalnoj organizaciji na ovim prostorima.

Podsjetimo, Abazović je 19. avgusta prošle godine u Skupštini Crne Gore javno otkrio ko stoji iza kriminalne hobotnice koja drži zarobljenu Crnu Goru, čime je potvrdio ono što portal Aktuelno piše već skoro tri godine.

Abazović je govorio o Bemax-u i njegovom vlasniku Ranku Uboviću na kojega su, kako je kazao, ”konektovani biviši kontroverzni visoki policijski funkcioner Zoran Lazović, bivši GST Milivoje Kantić i bivši šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić

Podsjetimo, portal Aktuelno već duže vremena piše o kompaniji BEMAX, iza koje stoji kriminalna organizacija koja se bavi švercom cigareta i kokaina. Ta organizacija ima svoje pipke u svim sferama društva, od političke pa sve do NVO i medijske.

Takođe, gotovo je apsurdno da URA nekoga povezuje sa kriminalom i mafijom kada uzmemo u obzir kako je završio njihov visoki funkcioner Rade Milošević.

Stoga bi Abazoviću i njegovoj URA-i najbolje bilo da u saopštenjima više ne potenciraju isprazne demagoške floskule o mafiji kada objektivno i zasnovano na činjenicama  kritikujemo rad njihovih funkcionerki, jer je Portal Aktuelno o organizovanom kriminalu pisao mnogo prije nego se premijer okuražio da govori o BEMAX-u. Najbolje bi bilo da, kao što je to uradila Božena Jelušić u reagovanju objavljenom na portalu ”medijske mafije” – malo lamentira nad svojom sudbinom, relativizuje, indirektno prihvati svoje političke greške i ne pominje našu medijsku kuću.

Uredništvo Portala Aktujelno

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

18 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bot
22.05.2023-07:36 07:36

Ne smije biti etiketiranja, ovaj i drugi portali moraju ostati na zavidnom nivou širenja mržnji i produbljavanju podjela našeg društva. Malo omladine i mladih porodica napušta Crnu Goru, u potrazi za dostojnim životom. Treba ovaj sluđeni narod što prije rastjerati po bijelome svijetu, na njihovo mjesto, dovesti Nepalce, Kineze, Turke, Ukrajince, da bi naše političke elite mogle lakše da vladaju.

Braćani
22.05.2023-07:37 07:37

E kad bi Drle mogao da šuti ne bi baš ovako i ovoliko surgana bila Crna Gora.
On nekome o mafiji i mafijašenju.
Pozdravi Rada et company u pušačkoj zoni Spuža.
Prodimio si Drle odavno taman ka i onaj trajekt koji si nabavio za inat pa sad od istoga Bana kukumačete pomoć.
O damama izdajnicama sve se zna pa i ono što misle da se neće saznati.

cetinje
22.05.2023-07:59 07:59

Slusaj odvratni abazoviću,jeli te ZABOLJELA istina o “tvojim”sluskinjsama zajedno stobom olosi,s tobom koji si moju Crnogorsku crkvu PREDAO u ruke okupatorske SPC,ko si ti,uzmi tvoje dzamije pa ih “prodaj”Srbiji nistavilo jedno.

Sahman
22.05.2023-08:35 08:35

Aktuelno ne obracajte paznju da vas ovi Sovinisti Proganjaju sa 00,01% podrske u CG Dva zla Nacionalisticka NEUKA skole 0 -URA I SESELJEVI DEMOKRATE -ABAZOVIC-BECIC  -Crnogorci su pokusavali sa svim šargarepama da ih privuku ka CG-EU!  Ne Ne Definitivno su izabrali SRBIJU-MOSKVU ! Konacno ovim zlim LOPOVSKIM PUSACIMA  je kraj 11 jun ! Da nam Suada i Bozana- UUUUUUcitelja sa 0,01% ne odlucuju o sudbini CG !!!Pihhh Pihhh Boze HVALA pa nam posla EVRPA SAD da nam SPASI LJEPOTICU CG OD OVIH NEUKIH ZLIKOVACA!!

Miodrag D. BAJKOVIĆ
22.05.2023-09:43 09:43

DF, SNP, “DEMOKRATE”, EVROPA NAVI ČAS itd. su četničko-klerofašističko-litijaško/uličarsko-protivucrnogorsko-grobolupežinasta OLOŠ, a URA-ši su tijesni saradnici i podržavaoci nabrojane OLOŠI – i tijem još viša BAGRA od same ozgor nabrojane srbaljske FUKARE. Uz DRITANA koji je BOLESNA DŽUKELA i FILIPA koji je NESRETNJIK i HULJA, JELUŠIĆKA i ZORONJIĆKA su VRHUNSKE SPLAČINE.

Anon
22.05.2023-10:11 10:11

Nadam se da će pingvin Čili Vili ući u parlament i svim mahanjem ručica i podvriskivanjem totalno razbiti Demokrate koji se prave da nijesu ni luk jeli ni luk mirisali. Da umjesto što sabiraju procente 10 demokratskih + 2 urina procenta to bude oduzimanje. Zaslužuju sve to za sve ovo urušavanje institucija koje su u proteklih nekoliko godina uradili.

VojoS
22.05.2023-10:37 10:37

Puna podrška portalu Aktuelno. Sve što su u svojim tekstovima navodili o Boženi Jelušić i Suadi Zuronjić je čista istina i to je jedino što je važno. Da li je neko muškarac ili žena ne treba da ima nikakve veze. Kojega su moralnog kalibra Abazović, Đurovićka dobro znamo.

Morski pas
22.05.2023-12:26 12:26

Podrška uredništvu Aktuelnog!
Puna i ljudska.

Aleksa
22.05.2023-12:55 12:55

Davno je trebalo pozvati gradjane na PROTESTE.mnogo se cutalo.nešto ima skriveno…da se izašlo na proteste nebi smjeli URAŠI da rade ovo što su ODRADILI….SRAMOTA KE ŠTA CRNOGORCI DOZVOLJAVAJU. …AKO SE BUDE I DALJE CUTALO PREZIRAT CE NAS SLOBODNI NARODI….vide li CRNOGORCI šta radi opozicija u BG..

Toga
22.05.2023-13:58 13:58

Sve sto ste rekli o poslanicama(specenoj i gabaritnoj ) malo je,koliku su stetu napravili CG.Kada neko drzavu urusava ,za pare,a Ura je naplatila dobro svoj “tas na vagi” i posebno je dobro podmazana za tzv temeljni…I to treba zigosati i izdajstvo osudjivati..Aktelno ,medjutim,ne treba da se vadi i Abazu objasnjava kako ste i o drugima pisali,jer djeluje kao da se pravdate (i uvlacite) za ono sto ste rekli o dvije “politicke prostitutke”, i da vas Abazova najava plasi…Kada nesto kazete,a cinjenice su na vasoj strani,neka vam ravnoteza “grijeha”..Jer, Ura svojim glasanjem a Trkopis i potpisima ostavlja trajno stetne posljedice za… Pročitaj više »

Herceg Novi
22.05.2023-14:38 14:38

Legenda kruži u H.Novom da je jedna od ovih gorepomenutih redovno dolazila sa studija u Novi u vrijeme dok su Talijani vozili cigarete.Pa zaključite,neko je slučajno ubo naslov…a možda i namjerno,haha…Ako se dotična zakune u Ostrog da nije tada namjenski dolazila,onda joj je oprošteno.

Cule
22.05.2023-15:39 15:39

A ko to da vas etiketira?
Ovi nesoji i dvije prodane duše,kompleksašice par exelance.

Vule
22.05.2023-15:43 15:43

Vrijeme je da otvorite pricu o nasoj hepi tv vijesti i crnogorskoj jovani jeremic tj. petru komnenicu. . Brutalna slicnost izneđu jovane i petra je nevjerovatna i porazna. Toliko perverzije, pokvarenosti i beskrupuloznosti. Takvi zagađivači zaslužuju oduzimanje frekvencije, doci ce i to valjda na red. Evo i Srbija se dogla.

Plamenac
22.05.2023-16:03 16:03

Sto Dritanga Bazdovic nije pokusao da proda dzamije i vakufsku imovinu Beogradu za 21 milion EVRa..Nije smio ni da pomisli jer zna kako bi se proveo…

Plamenac
22.05.2023-16:07 16:07

Tajni sastojak u corbi koju nam je skuhala SPC je 2% URINA tj glasova URA

Dpero
22.05.2023-16:29 16:29

BRAVO ZA PORTAL AKTUELNO I NJEGOVE NOVINARE.
NICIJA DO ZORE NIJE GORJELA PA NECE NI OVIMA NA VLASTI,LAZOV8MA I SRBIJANSKIM SIBICARMA ALI IMA DOSTA PRIMITIVNOG,GLUPOG I TVRDOGLAVOG NARODA !

Tara
22.05.2023-22:09 22:09

Pravi Odgovor..Dritanka..misli da svojim..pokvarenim prijetnjama..da vas zastrasi..i umiri..Grdno se vara..Dritane..ti nam usta ne mozes zavezati..Ti si nam..drzavu unistio..i zato trebas da Odgovaras..Izdaja CG..pljacka..tvoja svakodnevna manipulacija..lazi..je dotakao dno..

Bot
22.05.2023-22:14 22:14

Da nijesu žene, bilo bi po vjerskoj osnovi, da nije po vjerskoj osnovi onda bi bilo po nacionalnoj, da nije po nacionalnoj bilo bi po boji kože… Jasno je što oni laju, nego je ovaj narod poludio, niko se ne pita je li tačno to o čemu se piše. Velika potreba za skandalima i praznom pričom. Trla baba lan… Žalosno je što su krenuli na pogrešan medij, pored očiglednog primitivizma, mizoginije, fašizma svih ostalih oblika odvratluka nekih drugih, da ih ne nabrajam.