Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Neil deGrasse Tyson nastavlja sa emisijom “Kosmos”

Emisija "Kosmos: mogući svjetovi" i televizijski program "StarTalk" uskoro počinju sa emitovanjem

Fox i National Geographic sproveli su istragu o navodnim optužbama poznatog astrofizičara Neila deGrasse Tysona za seksualno uznemiravanje, i odlučili da emisija Kosmos: mogući svjetovi i naučni šou-program StarTalk nastave dalje sa emitovanjem. TV mreže nijesu otkrile detalje istrage (nemaju “dalji komentar”) i sada treba da objave datum za novi početak emisije Kosmos, odlagan do posljednjeg minuta, kao i da vrate preostale epizode 13 StarTalk-a na National Geographic u aprilu.

Foto: Fox

Istraga je započeta u decembru prošle godine nakon što su dvije žene optužile deGrasse  Tysona za neprikladno seksualno ponašanje. Utoliko se pojavila i optužba za silovanje iz 2014. godine. Neil deGrasse Tyson je tada rekao da se sjeća ovih objelodanjenih događaja drugačije, ali jeste priznao da je možda učinio da se pomenute žene osjećaju neugodno. On se posebno osvrnuo na optužbe o silovanju, rekavši da se izvjesna Amet zapravo i ne sjeća šta se desilo i da je svoju optužbu zasnovala na pogrešnim pretpostavkama, čime je zapala u predubjeđenje. Prepoznavši da to narušava navodne dokaze, on je ohrabio istragu.

Neil deGrasse Tyson je jedan od vodećih astrofizičara današnjice, populizator nauke i direktor Hayden planetarijuma. Studirao je i diplomirao fiziku na Harvardu, doktorirao astrofiziku na Univerzitetu Kolumbija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve