Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Jelena Dubljević završila karijeru: Igranje za Crnu Goru uvijek je bilo moje najveće ispunjenje

Crnogorska košarkašica, jedna od legendi ovog sporta, sinonim ženske košarke, jer je od obnove nezavisnosti bila dio tima koji je napravio najveća dostignuća, odlučila je da se povuče

U poneđeljak je potvrdila da zbog povrede neće biti u prilici da igra Evropsko prvenstvo, a već danas objavila da stavlja tačku na igračku karijeru – Jelena Dubljević u 36.godini završila je karijeru!

Crnogorska košarkašica, jedna od legendi ovog sporta, sinonim ženske košarke, jer je od obnove nezavisnosti bila dio tima koji je napravio najveća dostignuća, odlučila je da se povuče.

Kao supertalentovana djevojčica sa već 12 godina debitovala je za seniorski tim Rolinga, gdje je pokazala nevjerovatan potencijal, a već sa 15 imala je priliku da piše istoriju, jer je zaigrala za Budućnost u Evroligi, da bi 2016. postala prva Crnogorka koja je osvojila prsten u WNBA!

Nakon gotovo četvrt vijeka na velikoj sceni, Jelena Dubljević, koja je nedavno proslavila 36. rođendan, odlučila je da stavi tačku.

-Prošlo je mnogo vremena od mog prvog astup u seniorskoj konkurenciji. Trebala bih se vratiti 1999.godini kada sam debitovala za Roling iz Nikšića, kao i prve nastupe za reprezentacije ada SRJ, zatim SCG, a kasnije Crne Gore. Kada sam imala samo 15 godina bila sam dio tima Budućnosti koji je igrao Evroligu, a od tada imala sam sreću da igram i uživam u košarci nastupajući u najvećim evropskim ligama, poput Španije, Francuske, Češke, Rusije, a na kraju i Turske. Igrala sam u Kini, kao i Sjedinjenim Američkim Državama. Naravno, posebni trenuci i poseban dio moje karijere su dani provedeni u dresu sa nacionalnim grbom. Igranje za svoju zemlju uvijek je bilo moje najveće ispunjenje. Uvijek sam igrala srcem i sa najvećim motivom. Igrala sam sa velikom željom da bi nacija bila ponosna. Takođe, imala sam čast i privilegiju da osvojim WNBA titulus a Los Anđelesom 2016.godine. Na taj način ostvario se još jedan san. Uvijek sam davala sve od sebe, bilo je tu mnogo znaja i povreda, jer je ljubav prema košarci veća od svega. Ali, došlo vrijeme da stamen, jer mi tijelo govori da treba da se povučem. Tek završena sezona (2022/2023) bila je ispunjena povredama, koju uticale na mene i sigurno da nijesam uvijek mogla biti na maksimumu – objasnila je Jelena Dubljević za Pobjedu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve