Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćepović: Vlast u Crnoj Gori radi što Beograd naredi

Šćepović je istakao da vlast u Crnoj Gori radi ono što Beograd naredi. On ocjenjuje da je Crna Gora moneta za potkusurivanje i zadovoljavanje interesa Srbije

Ako Beograd želi da vanredni parlamentarni izbori ne budu 11. juna, onda neće ni biti, ocijenio je književnik Đorđe Šćepović u emisiji “Pressing” Gradske TV.

Šćepović je istakao da vlast u Crnoj Gori radi ono što Beograd naredi. On ocjenjuje da je Crna Gora moneta za potkusurivanje i zadovoljavanje interesa Srbije.

Govoreći o Pokretu Evropa sad, Šćepović kaže da je unutarpartijski sukob počeo uoči predsjedničkih izbora kada je predsjednik PES-a Milojko Spajić diskvalifikovan iz trke za predsjednika.

“Bilo je jasno kad je Milatović zamijenio Spajića da će se prije ili kasnije desiti sukob, jer takve dvije ambicije nikako ne mogu biti u jednoj partiji. Iznenadilo me je isključenje Janka Odovića koje je u maniru diktatura. Ne pamtim da je neko skorije isključen iz neke crnogorske partije”, poručuje Šćepović.

Prema njegovim riječima, jedino zajedništvo koje može funkcionisati u takvim partijama su isključivo interesi. Očekuje da se PES u narednom periodu podijeli na dvije partije.

“Pretpostavljam da će (Jakov) Milatović učiniti sve da poništi odluke (Mila) Đukanovića, ne znajući da samim tim zapravo degradira instituciju Predsjednika”, navodi Šćepović i dodaje da međunarodna zajednica neće imati nikakav glasan odgovor ukoliko izbori budu odgođeni.

“Međunarodna zajednica je učinila mnogo štete samim tim što je bila gluva na mnoge stvari koje su se dogodile u protekle tri godine, a na koje nije smjela ostati gluva”, kaže Šćepović.

Tvrdi da je Vlada Dritana Abazovića najgora u istoriji političkog života Crne Gore.

“Čak ni Zdravko Krivokapić nije želio da potpiše Temeljni ugovor, iako je vršen ogroman pritisak na njega. Abazović je to učinio bez ikakvih problema i griže savjesti. On je prevario ljude koji su ga podržali, zahvaljujući kojima je postao premijer. Mislim na DPS i SDP.

Dogovor koji je tada nastao i zbog kojeg je dobio podršku je potpuno izigran. Crna Gora se nije okrenula Evropi, već Beogradu i Banjaluci i Abazović je pokazao da je neko kome se apsolutno ne može vjerovati”, zaključuje Šćepović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
29.04.2023-05:16 05:16

Bazdovic umjesto obraza ima djon od gumenih opanaka pirocanaca

Pe Pera
03.05.2023-10:04 10:04

Tako sviježe obrijan, markantan, obrazovan da prosto milina ga gledat…. hahahaha