Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Optuženi za ubistvo Ćuruvije izjavili da nijesu krivi, tužilac traži 40 godina

Podsetimo, novinar i urednik dnevnog Telegrafa i vlasnik Magazina Evropljanin Slavko Ćuruvija ubijen je 1999. godine, a ni skoro 24 godine kasnije sudski proces u ovom slučaju nije okončan. Sada se čeka posljednja odluka Apelacionog suda koja će biti pravosnažna

Bivši rukovodioci Resora službe bezbjednosti Srbije Radomir Marković, Milan Radonjić i Ratko Romić su izjavili pred sudom da nisu krivi za ubistvo vlasnika listova Dnevni telegraf i Evropljanin Slavka Ćuruvije.

Radomir Marković kazao je u svojim završnim riječima da navodi optužnice nisu tačni ni dokazani, što je i ranije navodio u svojim žalbama na prvostepene presude.

Radonjić je kazao u svojoj završnoj riječi da navodi optužnice ne odgovaraju stvarnosti. Naime, on je priznao da je izdao nalog za mjeru tajnog praćenja Slavka Ćuruvije, kao i nalog da se ona obustavi neposredno prije nego što je Ćuruvija ubijen.

Kazao je i da nikakve naloge za mjeru tajne telefonske kontrole u slučaju Ćuruvija nije davao, kako se navodi u optužnici.

Romić je takođe u završnim riječima rekao da su navodi optužnice neosnovani i da je saglasan sa svim što je prethodno navela njegova advokatica i u žalbi i u završnoj riječi.

Tužilac u ovom postupku Milenko Mandić ranije je u svojim završnim riječima ponovo od sudskog vijeća tražio maksimalne kazne zatvora od po 40 godina za okrivljene pripadnike Resora državne bezbjednosti – Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i bivšeg pripadnika SAJ-a i rezervnog pripadnika službe Miroslava Kuraka.

Tužilac je kazao i da ostaje pri svojim ranije iznesenim završnim riječima i navodima optužnice, jer se nisu promijenile ni činjenice niti sadržaj izvedenih dokaza. Takođe je tužilac naveo da ne stoji da je Slavko Ćuruvija postupao protivustavno niti da je bio izdajnik kako je bio predstavljen u medijima i javnosti.

Podsetimo, novinar i urednik dnevnog Telegrafa i vlasnik Magazina Evropljanin Slavko Ćuruvija ubijen je 1999. godine, a ni skoro 24 godine kasnije sudski proces u ovom slučaju nije okončan. Sada se čeka posljednja odluka Apelacionog suda koja će biti pravosnažna.

Do sada su donesene dvije identične prvostepene presude posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu kojom su četiri pripadnika resora državne bezbjednosti osuđeni na ukupno 100 godina zatvora, ali su obje presude vraćene na ponovno odlučivanje.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
31.03.2023-01:20 01:20

SRBI su kroz čitavu svoju istoriju nemilosrdno, svirepo, bolesno užasno ubijali svoje pametne, istaknute, obrazovane i vrijedne ljude. Slavko Ćuruvija je žrtva jednog od najmračnijih perioda u istoriji Srbje, zato što je bio DIVAN, HRABAR, OBRAZOVAN ČOVJEK KOI JE ŽIVOT POSVETIO DOBROBITI ČOVJEČANSTVA, A POSEBNO SRPSKOG NARODA, KOJ GA JE I UBIO! Nije važno nimalo ruka kojeg zlikovca je to uradila, jer u stvari TO JE URADILA IDEOLOGIJA KRVI I TLA, KOJU JE NEKO DUBOKO USADIO U SRPSKI NAROD!