Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Velika Britanija razmatra uvođenje najstrožijih mjera protiv pušenja na svijetu

Kako saznaje The Guardian iz izvora u vladi, premijer razmatra mjere slične onima koje je Novi Zeland donio prošlog decembra

Britanski premijer Riši Sunak razmatra uvođenje nekih od najstrožijih mjera protiv pušenja na svijetu koje bi zabranile narednoj generaciji da ikada bude u mogućnosti kupovati cigarete.

Kako saznaje The Guardian iz izvora u vladi, premijer razmatra mjere slične onima koje je Novi Zeland donio prošlog decembra, prenio je Tanjug.

One su uključivale stalno povećanje starosne granice za pušenje kako se duvan nikad ne bi prodavao nekom rođenom nakon 1. januara 2009. godine.

Politika protiv pušenja u stilu Novog Zelanda značila bi potpuno ukidanje cigareta narednoj generaciji.

Ideja o pregledima kod ljekara

Pod bivšom premijerkom Jacindom Ardern, Novi Zeland je takođe donio zakon o smanjenju sadržaja nikotina u duvanskim proizvodima, kojim je uvedena i obaveza da se cigarete prodaju samo u specijalizovanim prodavnicama duvana, umjesto u prodavnicama i supermarketima.

Pored toga, obećanje Sunakovog rukovodstva da će kazniti ljude sa deset funti u slučaju da propuste pregled kod ljekara opšte prakse ili u bolnici takođe bi se mogao naći ponovo na stolu, iako je to teško politički sprovesti, naveo je britanski list.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve