Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Tramp na CNN-u: Odbio da kaže da li želi da Ukrajina pobijedi, obećao da bi rat okončao za dan

Tramp se na CNN-u pojavio prvi put od 2016. godine

Tokom razgovora sa biračima, u organizaciji televizije CNN u srijedu uveče, bivši američki predsjednik Donald Tramp ponovio je svoje tvrdnje o izboirma 2020, okrivio druge za nasilje 6. januara na Kapitolu i odbio da odgovori da li želi da Ukrajina pobijedi u ratu protiv Rusije.

Tramp se na CNN-u pojavio prvi put od 2016. godine.

Na skupu u Nju Hempširu, saveznoj državi u kojoj se održava jedno od prvih glasanja u američkom izbornom ciklusu, on je nastavio sa kritikovanjem bivšeg potpredsjednika Majka Pensa, što nije pokušao da poništi rezultate predsjedničkih izbora 2020. godine, za koje je ponovio tvrdnju da su bili „namješteni“.

Takođe je naveo da se neće obavezati u vezi prihvatanja rezultata predsjedničkih izbora 2024, i naglasio da će to učiniti samo ako bude smatrao „da su to pošteni izbori“.

Nešto više od 24 sata nakon što je porota proglasila Trampa odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevećenje spisateljice I. Džin Kerol, i dodijelila joj odštetu od 5 miliona dolara, bivši američki predsjednik je negirao optužbe i ponovo rekao da nikada nije sreo Kerol, navodi CNN.

Tramp je takođe branio svoje zakašnjelo reagovanje na događaje 6. januara, kada su njegove pristalice nasilno upale u Kapitol u pokušaju da zaustavi izbornu pobjedu predsjednika Džozefa Bajdena.

On je odbio da kaže da li želi da Ukrajina pobijedi u ratu sa Rusijom.

„Ne razmišljam o tome u smislu pobjeda i poraza, razmišljam u smislu da se to riješi tako da prestanemo da ubijamo sve ove ljude“, rekao je Tramp.

Na pitanje novinara da izabere stranu koju bi više volio da pobijedi, Tramp je ponovo odbio da se izjasni i obećao da će po povratku na vlast okončati rat za „24 sata“.

On je za ruskog predsjednika Vladimira Putina naveo da je „napravio ogromnu grešku“ i dodao „on je pametan momak“, prenosi CNN.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve