Španski premijer Pedro Sančes rekao je danas da će tražiti od Parlamenta da odobri još jedno, produženje vanrednog stanja, nadajući se da će to biti posljednje.

Foto: Reuters

Sančes će tražiti jednomjesečno produženje vanrednog stanja, umjesto dvije nedjelje, kao do sada. Sadašnje vanredno stanje treba da istekne za nedjelju dana, 24. maja.

Podrška Sančesovoj manjinskoj ljevičarskoj vladi slabi sa svakim glasanjem za produženje vanrednog stanja. Međutim on je uspio da spase ključno glasanje prije dvije nedjelje postizanjem dogovora u posljednjem trenutku sa dvije manje partije koje su ga podržale u glasanju.

Sotinjak ljudi je protestovalo u Sevilji protiv vlade uprkos zabrani izlaska napolje što ukazuje na rastuće političko protivljenje produženju vanrednih ovlašćenja centralne vlasti.

Zdravstvene vlasti su danas prijavile 102 smrtna slučaja od Kovida-19 u posljednja 24 časa čime se ukupan broj umrlih u zemlji popeo na 27.563.

Najnoviji dnevni broj umrlih od korona virusa je najniži za više od dva mjeseca.

Španija je prije uvođenja mjera izolacije radi suzbijanja epidemije korona virusa bilježila i po više od 900 umrlih dnevno.

U toj zemlji je ukupno potvrđeno 276.505 zaraženih.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve