Austrija: Novi ministar unutrašnjih poslova povukao uredbu starog

"Odluka koja je donijeta nakon što su objavljeni snimci vezani za aferu sa Ibice se povlači", naveo je u saopštenju novi ministar unutrašnjih poslova u prelaznoj vladi Austrije Ekart Rac

Novi ministar unutrašnjih poslova u prelaznoj vladi Austrije Ekart Rac povukao uredbu koju je izdao njegov prethodnik prije nego što je smijenjen.

Herbert Kikl/EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Rac je povukao uredbu o smanjenju satnice za tražioce azila na euro i po, koju je prethodni ministar Herbert Kikl izdao posljednjih sati na funkciji.

“Odluka koja je donijeta nakon što su objavljeni snimci vezani za aferu sa Ibice se povlači”, naveo je u saopštenju.

Umanjenje satnice za tražioce azila bila je jedna od najviše kritikovanih mjera koju je Kikl predlagao i progurao posljednjeg dana na dužnosti ministra.

Isto tako povučeno je i unapređenje generalnog sekretara Petera Goldgrubera na mjesto generalnog direktora za javnu bezbjednost, što je prethodno odbio i predsjednik Austrije.

Novi ministar rekao je, inače, da njegovo Ministarstvo neće povlačiti nijednu odluku koja je donijeta za vrijeme funkcionisanja koalicione vlade Narodne partije (OVP) i Slobodarske stranke (FPO).

Komentari

avatar