Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Završeno 25. Prvenstvo Crne Gore u šahu za mlade

Prvenstvo se igralo u kategorijama dječaka i djevojčica do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina

Pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Crne Gore i Societe Generale Montenegro banke Šahovski savez Crne Gore, je organizovao 25. Prvenstvo Crne Gore za mlade koje se igra u Podgorici u prostorijama Sportsko – kulturnog centra Univerziteta Crne Gore.

Foto: Antena M

Kako je navedeno u saopštenju, Prvenstvo se igralo u kategorijama dječaka i djevojčica do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina.

Tempo igre je bio 90 minuta po igraču za cijelu partiju uz bonifikaciju od 30 sekundi za svaki odigrani potez počev od prvoga.

“Turnir se rejtingovao. Učešće 109 učesnika, pokazalo je masovnost i donijelo zanimljive borbe. Na kraju prvaci Crne Gore su postali: Ostojić Danilo (dječaci do 8 godina), Šljivić Neda (djevojčice do 8 godina), Dragićević Nikola (dječaci do 10 godina), Sredanović Desa (djevojčice do 10 godina), Čurović Milan (dječaci do 12 godina), Vučković Iva (djevojčice do 12 godina), Anđelić Đorđe (dječaci do 14 godina), Popović Mateja (djevojčice do 14 godina), Vujović Savo (dječaci do 16 godina), Bojović Neda (djevojčice do 16 godina), Alivodić Dario (dječaci do 18 godina) i Koljević Nikolina (djevojčice do 18 godina).

Pobjednicima u sve tri kategorije pehare, a trojema prvoplasiranim medalje, uručio je IM Predrag Nikač, koji je nedavno, u Kaljariju postao prvak svijeta u kategoriji osoba sa oštećenjem vida. Pobjednici u svim kategorijama stiču pravo da biraju, da li će učestvovati na prvenstvu Evrope u Slovačkoj ili će Crnu Goru predstavljati na prvenstvu svijeta u Kini (do 12 godina) ili Indiji (kategorije, do 14, 16 i 18 godina). Drugoplasiranim pripada pravo učešća na prvenstvu koje ne izaberu pobjednici”, navodi se u saopštenju.

Sudijski posao, na odličan način obavila je sudijska trojka predvođena Igorom Vujačićem.

Takmičenje je zatvorio i učesnicima poželio puno sreće u daljem takmičenju predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Jovan Milović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve