Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Nagrađene najbolje arhitektonske ideje studenata za potrebe Medicinskog fakulteta

''Izložba je nastala kao ishod saradnje Arhitektonskog fakulteta i Medicinskog fakulteta UCG. Izložbeni radovi, njih 26, nastali su za potrebe zgrade Anex Medicinskog fakulteta sa amfiteatrom, koja je prevashodno ima administrativno-edukativnu namjenu'', saopšteno je iz UCG

U prilog obilježavanju jubileja Univerziteta Crne Gore pod sloganom FuturUM, rektor UCG Vladimir Božović otvorio je danas izložbu studentskih radova nastalih u okviru praktične nastave na predmetu Arhitektonsko projektovanje 3, koji vodi prof. dr Slavica Stamatović Vučković sa saradnicima na Arhitektonskom fakultetu.

“Izložba je nastala kao ishod saradnje Arhitektonskog fakulteta i Medicinskog fakulteta UCG. Izložbeni radovi, njih 26, nastali su za potrebe zgrade Anex Medicinskog fakulteta sa amfiteatrom, koja je prevashodno ima administrativno-edukativnu namjenu”, saopšteno je iz UCG.

U punoj izložbenoj sali Rektorata UCG, u prisustvu dekana dva fakulteta, arhitekte prof. dr Svetlane Perović i prof. dr Miodraga Radunovića, studenata i profesora, rektor Božović je kazao da jubilej posebno daje priliku da istaknemo dostignuća studenata.

On je udijelio nagrade za tri najuspješnija rada izložbe studenata treće godine Arhitektonskog fakulteta, i to prvu nagradu Aleksandri Pavićević i Ivi Blagojević, drugu Adnanu Vukiću i Amiru Čikiću, i treću Đuli Šestović.

“Ono što su stvorili, a što možemo opaziti svim čulima, zaslužuje mjesto i na svjetskoj pozornici”, kazao je rektor Božović čestitajući studentima i iskazujući uvjerenje da će moći uskoro da vide i uživo plodove svog rada.

Dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr Miodrag Radunović, se takođe zahvalio studentima.

“Struktura vaših idejnih rješenja ima potencijal da postane mjesto susreta objekta i okoline, ljudi i prostora oko njih, nit komunikacije između Medicinskog fakulteta i Univerziteta Crne Gore, te da podstakne bolju međusobnu povezanost Arhitektonskog i Medicinskog fakulteta u različitim kontekstima“, kazao je dekan Radunović.

On se zahvalio i dekanici Perović, profesorici Slavica Stamatović Vučković i njenim saradnicima, a posebno rektoru Božoviću koji je podrškom i otvaranjem ove izložbe potvrdio privrženost vrijednostima koje baštini akademska zajednica.

Nagrađeni radovi su najuspješnije odgovorili na zadatu temu. Na izložbi je iskazano vjerovanje da će stručna i mlada projektantska elita Arhitektonskog fakulteta svojom profesionalnošću i odgovornošću uspjeti da kreira prostor u zalog ljepše budućnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve