Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Vušurović novi fudbaler Borca: Cetinjanin ne bi volio protiv Budućnosti u kvalifikacijama za LŠ

Crveno-bijeli su prije dva mjeseca kontaktirali brzonog Cetinjanina, a transfer su kompletirali nakon što su osvojili titulu. Nakon ljekarskih pregleda u Beogradu, dvadeset šestogodišnji univerzalac po desnoj strani potpisao je juče ugovor na godinu plus godinu

Milan Vušurović je promijenio klub, ali je ostao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine – nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore prešao je iz Radnika u redove šampionskog tima Borca iz Banja Luke.

”Crveno-bijeli” su prije dva mjeseca kontaktirali brzonog Cetinjanina, a transfer su kompletirali nakon što su osvojili titulu.

Nakon ljekarskih pregleda u Beogradu, dvadeset šestogodišnji univerzalac po desnoj strani potpisao je juče ugovor na godinu plus godinu.

– Osvojio sam Kup sa Lovćenom, a bio prvak sa ekipama Budućnosti i Rige iz Letonije. Sada dolazim u klub koji je prvak Bosne i Hercegovine. Srećan sam zbog novog izazova. Uradiću sve da opravdam očekivanja i pomognem timu da ispuni velike ambicije, rekao je Vušurović za Arenu.

Borac je završio prvenstvo na prvom mjestu, sa 67 bodova, dva više od Sarajeva i šest ispred Veleža.

Vušurović je skrenuo pažnju partijama u dresu sastava iz Bjeljine.

– Borac je veliki klub. Još ranije su me kontaktirali, a sada je sve ozvaničeno. Srećan sam zbog odlaska u Banja Luku. Dobio sam mnogo pozitivnih informacija o novoj sredini. Nijesam se dvoumio. Borac ima najveće ciljeve na domaćoj sceni, gdje će u narednoj sezoni braniti titulu, a plan je i da se napadne Kup koji su nedavno izgubili nakon penala od Sarajeva. Vjerujem da će saradnja biti uspješna, kao i da ćemo obradovati navijače uspjesima, ističe Vušurović.

Banjalučani će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

Vušurović ima dvije želje:

– Emotivno ne bih volio da izvučemo Budućnost. Proveo sam tamo lijepo vrijeme i to je klub koji volim. Fudbalski – ne bih volio da se sastanemo sa zagrebačkim Dinamom koji je mnogo jak. Imamo kratak odmor, a potom slijede pripreme. Imaćemo jače provjere, treniraćemo u Sloveniji i očekujem da spremno dočekamo mečeve na ino sceni, a potom i u ligi Bosne i Hercegovine, poručio je Vušurović.

U januarskom prelaznom roku nekoliko fudbalera iz BiH napravilo je respektabilne tranfere.

– Dvadesetak igrača je zimus otišlo u jake klubove. Nadam se da ću sličan put imati i ja. Na meni je da vrijedno radim, a ubijeđen sam da će sve doći na svoje samo da budem zdrav, ističe Vušurović.

Igrao je u Letoniji, Bugarskoj, Srbiji, sada u BiH.

Jedan san još nije dosanjao…

– Moja velika želja je da zaigram za našu A reprezentaciju. Bio sam član mlađih selekcija, a potrudiću se da se nametnem i selektoru Raduloviću. Boriću se za ispunjenje sna, zaključio je Vušurović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve