Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Vojinović: Šampion ABA i dogodine u Evroligi, Dubai neće doći sa džakovima novca

Sa Dubaijem smo počeli da razgovaramo tokom Fajnal-fora Evrolige u Kaunasu. Ti razgovori su intenzivni, mogu reći i svakodnevni

Direktor ABA lige Milija Vojinović tvrdi da će i sljedeće sezone šampion regiona nastupiti u Evroligi.

U tekućoj sezoni ABU u elitnom takmičenju predstavljaju Crvena zvezda i Partizan.

“Do sezone 2024/25 šampion AdmiralBet ABA lige je siguran učesnik Evrolige. Imali smo tu situaciju sa ruskim klubovima koji su isključeni i zbog toga mi sada imamo dva predstavnika u elitnom rangu. Publicitet koji ima košarka u Srbiji i ono što su pružili Partizan i Crvena zvezda Evroligi u prethodnim sezonama nedvosmisleno dovodi do zaključka da će se taj kontinuitet nastaviti u budućnosti”, rekao je Vojinović za Tanjug.

Govorio je i o ulasku Dubaija u ABA ligu.

“Sa Dubaijem smo počeli da razgovaramo tokom Fajnal-fora Evrolige u Kaunasu. Ti razgovori su intenzivni, mogu reći i svakodnevni. Mi smo Dubai već implementirali kroz juniorsku ligu. Učešće Dubaija u ABA ligi se ogleda kroz sportsko-poslovni dio, neočekujući da će oni doći sa džakovima novca i u potpunosti finansirati ABA ligu. Postoji međusobna komunikacija kako napraviti najbolji model u tom poslovnom smislu, a što se tiče sportskog dijela, prerano je govoriti o sistemu takmičenja”, rekao je Vojinović i dodao da bi ulaskom Dubaija ABA liga mogla da pretrpi minimalne promjene:

“Ono što je sigurno je da će trenutni Abaligaši, sem posljednjeplasiranog, zadržati svoj status u sezoni 2024/25. Uključivanje Dubaija bi možda prouzrokovalo proširenje lige, ali je to sve trenutno u domenu razgovora i odluku će svakako donijeti klubovi koji su vlasnici lige. Oni su nama iz menadžmenta prepustili da razgovaramo sa ljudima iz Dubaija. Ti razgovori su intenzivni, konstruktivni i konkretni i u nekom narednom periodu će biti jasno koji će to biti putevi i kakav će to biti projekat”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve