Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA liga: Budućnost u drugom poluvremenu razbila Zadar

Drugi meč je u Zadru u petak, 19. aprila.

Kao što se i očekivalo košarkaši Budućnost Volija opravdali su ulogu favorita i pobijedili Zadar 100:69 u prvom meču četvrfinalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Crnogorski šampion pitanje pobjednika riješio je u trećoj četvrtini.

Budućnost je dobro otvrila meč, imala već u prvoj dionici plus osam (13:5), ali je uslijedila dobra igra Zadrana koji su kraja prvog perioda uspjeli da preokrenu i povedu 24:18. Prva četvrtina završena je poenom razlike za ekipu iz Hrvatske 24:23.

U drugom periodu Budućnost je vratila odmah prednost i praktično tokom cijelih deset minuta vodila. U jednom trenutku bilo je 38:31, nisu se predavali gosti i do kraja poluvremena uspjeli da smanje na 38:36, ipak do kraja nova serija Budućnosti za 42:36 nakon dvadeset minuta.

Meč je riješen krajem trećeg perioda, zaigrali su mnogo bolje izabranici Andreja Žakelja, pogađali iz svih pozicija, pa je Budućnost u ovoj četvrtini imala i maksimalnu prednost +25 (75:61) – što je bio rezultat nakon 30 minuta.

Do kraja susreta Budućnost je uspjela i da uveća zalihu, do kraja meča bilo je +35(100:65) rutinski čuvala rezultat i došla do pobjede.

Najefikasniji kod Budućnosti Ferel sa 17 poena, Tanasković je ubacio 15, a Megi je dodao 12 poena.

Drugi meč je u Zadru u petak, 19. aprila.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve