Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Veliki uspjeh kendo reprezentacije Crne Gore na Balkanskom prvenstvu

Muška seniorska reprezentacija vicešampion Balkana, medalje za Andrijaševića, Smolovića, Đuraškovića, Vujovića, nagrada i za Hanu Nikitović.

Kendo reprezentacija Crne Gore ostvarila je značajan uspjeh na Balkanskom prvenstvu u Skoplju.

U individualnom dijelu takmičenja, u konkurenciji muški seniori, Marko Andrijašević je zauzeo drugo mjesto, a Timotije Smolović treće.

U konkurenciji veterana Dejan Đurašković i Stefan Vujović okitili su se bronzanim medaljama.

U konkurenciji juniora, Hana Nikitović osvojila je nagradu za borbeni duh.

Narednog dana, u ekipnom dijelu takmičenja, crnogorska muška seniorska reprezentacija postala je vicešampion Balkana.

Prvo mjesto ekipno zauzela je reprezentacija Srbije, a treće ekipe Turske i Bugarske.

Crnogorsku mušku seniorsku reprezentaciju činili su: Dejan Đurašković, Marko Andrijašević, Timotije Smolović, Miraš Šljivančanin, Stefan Vujović i Luka Jeraminok.

Na takmičenju je učestvovalo više od 150 takmičara iz 11 država i to: Turske, Grčke, Rumunije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Malte kao gosta, saopšteno je iz Kendo saveza Crne Gore.

“Ovo je nastavak kontinuiteta uspjeha naše reprezentacije sa ovog takmičenja koja je, iako po brojnosti najmanja, odnijela polovinu odličja u muškoj konkurenciji”, saopšteno je iz Kendo saveza Crne Gore.

Podsjećaju da je naša reprezentacija i na prošlom takmičenju u Solunu bila ekipni prvak Balkana. “Trenutno je sa tri osvojena Balkanska prvenstva tik iza Srbije koja jedina ima više uspjeha”, ističu iz saveza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve