Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnu Goru predstavlja devet atletičara

Prvenstvo će svečano otvoriti ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, a prisutni će biti čelnici Balkanske atletske federacije i čelnici atletskih zemalja učesnica šampionata

Posljednje pripreme su završene, tako da je Bar spreman da u neđelju 12. juna bude domaćin Balkanskog prvenstva u atletici za mlađe juniore. Na takmičenju, gdje nastupaju atletičari do 18 godina, nastupiće oko 450 učesnika iz 17 država.

Takmičenje će organizovati atletski savezi Crne Gore i Srbije, uz podršku Opštine Bar, Ministarstva sporta i mladih Crne Gore i uz tehničku pomoć AK Mornar, na terenima SRC ,,Topolica“ u Baru. Prvenstvo će svečano otvoriti ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, a prisutni će biti čelnici Balkanske atletske federacije i čelnici atletskih zemalja učesnica šampionata.

Selektor atletske reprezentacije Crne Gore Osman Erović odredio je spisak takmičara koji će predstavljati Crnu Goru. U muškoj konkurenciji nastupaju Haris Adrović (Jedinstvo) i Aleksa Bošković (Rudar) u bacanju kugle, Milivoje Pajović (Orion) u bacanju kladiva, te Srđan Lunić (Mornar) u trci na 800 metara. U ženskoj konkurenciji Vesna Kljajević (Tara) nastupiće u bacanju kugle i diska, Aleksandra Zejak (Tara) kugla, Antonela Gazivoda (Orion) disk, Nevena Dobrašinović (Lim) troskok i Anabela Mujović (AK ,,Sanja“) u dvije discipline – 400 metara i skok udalj.

Tim lider ekipe je Osman Erović, a treneri su Danilo Ristić (Tara), Budimir Jestrović (Rudar) i Dragoje Rajković (Lim).

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve