Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Velika transformacija: Totenhemov stadion za nekoliko sati postao NFL teren

Naime, Totenhemov stadion će u naredne dvije sedmice biti poprište NFL utakmice između Oakland Raidersa i Čikago Bearsa. Stadion u Londonu će na dvije sedmice biti dom Raidersa i za svega nekoliko dana u potpunosti je sve spremno za NFL okršaj

Stadion Totenhema koji je nedavno otvoren vjerovatno je jedan od najmodernijih na svijetu, a da su brinuli o svim detaljima pokazali su juče.

Stadion Totenhema, Foto: Sportsport.ba

Naime, Totenhemov stadion će u naredne dvije sedmice biti poprište NFL utakmice između Oakland Raidersa i Čikago Bearsa. Stadion u Londonu će na dvije sedmice biti dom Raidersa i za svega nekoliko dana u potpunosti je sve spremno za NFL okršaj.

Mnogi su bili zabrinuti kako će travnjak na stadionu izgledati nakon ovog meča, ali nevjerovatne fotografije pokazale su da se igrači i navijači Totenhema oko toga uopšte ne moraju brinuti.

Teren je doživio veliku promjenu i sada ima podlogu za NFL meč. Zanimljivo da se travnjak na kojem Totenhem igra sada nalazi ispod tribine stadiona i u roku nekoliko sati ovaj travnjak ponovo može biti na terenu kao da se ništa nije desilo.

Ovaj način uklanjanja travnjaka je Totenhem morao imati na svom terenu jer je klub potpisao saradnju s NFL-om da se godišnje moraju odigrati dvije utakmice ove lige.

s NFL-om da se godišnje moraju odigrati dvije utakmice ove lige.

 Tottenham's stadium has transformed for the NFL
Foto: Sportsport.ba
 Oakland and Chicago will battle it out in North London
Foto: Sportsport.ba
 Spurs' stadium looks unrecognisable decked out in NFL gear
Foto: Sportsport.ba
Image
Foto: Sportsport.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve