Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vaterpolo: Mađarska je favorit, ali želimo u polufinale

U borbi za plasman u polufinale, izuzetno mlada selekcija Crne Gore nastojaće da iznenadi selekciju Mađarke koja slovi za favorita na papiru, koja nastoji da se iskupi za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu, pred svojim navijačima

Vaterpolisti Crne Gore ostvarili su primarni cilj. Pobijedili su Gruziju sa 14:11, Slovačku sa 18:10, poraženi su od Italije sa 13:8, a istim rezultatom su slavili protiv Rumunije i stigli do četvrtfinala.

U borbi za plasman u polufinale, izuzetno mlada selekcija Crne Gore nastojaće da iznenadi selekciju Mađarke koja slovi za favorita na papiru, koja nastoji da se iskupi za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu, pred svojim navijačima.
Podsjećanja radi, na pomenutom Svjetskom prvenstvu, Mađarska je poslije dva neizvjesna meča, slavila protiv Crne Gore u prvom kolu, a zatim i u borbi za sedmo mjesto.
„Mađarska je veliki izazov. Nemam nikakvu dilemu da će motivacija biti na vrhunskom nivou, mada je i do sada bila na istom. Svjesni smo šta je na talonu u meču koji slijedi. Mađarska je favorit, Mađarska je odigrala sjajno u grupnoj fazi, ima odlične šutere u sastavu tima, igra jako agresivno u odbrani. Međutim, znamo šta treba da radimo da bi bili konkurentni, vjerujem da ćemo uspjeti da sprovedemo plan u djelo, vjerujem da smo kadri da budemo konkurentni, da smo kadri da stignemo do pobede i plasmana u polufinale“, naglasio je selektor Crne Gore, Vladimir Gojković.

Na riječi Vladimira Gojkovića, nadovezao se iskusni Marko Petković.

„Mađarska je u izmijenjenom sastavu u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Podmladili su selekciju, ali su tokom prve faze takmičenja pokazali veliki kvalitet i znatno dugačiju igru u odnosu na planetarnu smotru. Silno smo motivisani, odlučni u namjeri da se borimo za svaku loptu i pedalj bazena. Mađarima pripada uloga favorita, ali je jasno da ćemo težiti pobjedi i plasmanu u polufinale“.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima snage će odmjeriti: Italija – Francuska (16.30), Španija – Grčka (19), Hrvatska – Gruzija (20.30).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve