Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Prijateljski meč: Sokoli remizirali bez golova sa Kazahstanom

U duelu u kojem se selektor Hadžibegić odlučio da izvede kombinovani sastav, “sokoli” nijesu oduševili

Crna Gora i Kazahstan odigrali su bez golova u prijateljskom meču pod Goricom.

Jovetić, Foto: Reuters

U duelu u kojem se selektor Hadžibegić odlučio da izvede kombinovani sastav, “sokoli” nijesu oduševili.

Za 90 minuta praktično su kreirali samo jednu pravu akciju. Igrao se 66. minut kada je Stevan Jovetić, nekoliko minuta pošto je ušao u igru, najprije uposlio Islamovića, ali je njegov šut izblokiran, da bi u nastavku akciju fudbaler Monaka uputio sjajan udarac. Međutim, istakao se golman gostiju.

Kazahstanci su u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili našeg čuvara mreže Danijela Petkovića, ali je on sačuvao gol “sokola” u tim situacijama u prvom dijelu.

Trojica fudbalera debitovali su večeras u dresu sa crnogorskim državnim grbom. Milović je nažalost već nakon 20 minuta zbog povrede zadnje lože morao da mjesto prepusti iskusnom Simiću.

U nastavku su zaigrali i Anđelko Jovanović i Milutin Osmajić.

Crna Gora će u subotu u Zaprešiću protiv Azerbejdžana odigrati pretposljednji meč u Ligi nacija.

Tri dana kasnije spustiće zavjesu u ovom takmičenju utakmicom protiv Kipra pod Goricom.

Da bi “sokoli” osvojili prvo mjesto u grupi i plasirali se u B Ligu nacija, neophodno je da osvoje više bodova od Luksemburga u posljednja dva kola.

Crna Gora – Kazahstan 0:0

Tok meča:

90+4’ – Kraj meča. Blijedo izdanje sokola pred završne mečeve u Ligi nacija. Kazahstan je bio opasni u prvom djelu meča, a u nastavku kolosalna prilika za Jovetića koja nije materijalizovana golom.

85’ – Promjena za Kazahstan. Abiken umjesto Hiznjičenka.

82’ – Milutin Osmajić iz Sutjeske je pogodio stativu na asistenciju Anđelka Jovanovića iz Podgorice, ali je bio u ofsajdu.

80’ – Novi karton za Kazahstan. Zapisan je Kjat zbog prekršaja nad Jovetićem.

77’ – Posljednje izmjene za Crnu Goru.  Izašao je Aleksandar Boljević, debituje Anđelko Jovanović. Ušao je i Branislav Janković umjesto Luke Mirkovića.

66’ –  Prva velika šansa za Crnu Goru. Stevan Jovetić je izbacio golmana Njepahodova, pronašao samog Dina Islamovića, ali je jedan defanzivac Kazahstana zaustavio njegov udarac. Lopta se vratila do Jo-Joa, čiji je udarac odbranio golman gostiju.

61’ – Trostruka izmjena i za Kazahstan. Izašli su Darabajev, Bistrov i Žanglišbaj, a ušli su Pertskuk, Vorogovski i Ščetkin.

56’ – Trostruka izmjena za Crnu Goru. Izašli su Vujnović, Bećiraj i Jovović, ušli su Jovetić, Islamović i Osmajić.

54’ – Pokušao je Saša Balić glavom, ali pravo u golmana Nepahodova.

46’ – Nastavlja se meč pod Goricom i prva izmjena za Kazahstan. Alip je ušao umjesto Bejserbekova.

Poluvrijeme – Kazahstan je bio bolji, imao nekoliko odličnih prilika, ali je Danijel Petković sačuvao Crnu Goru. Tim Faruka Hadžibegića mora mnogo bolje..

44’ – Prvi udarac Crne Gore u okvir gola, ali je šut Fatosa Bećiraja bio bezopasan.

32’ – Sjajan udarac Dosmagmabetova, ali lopta je prošla tik pored gola.

30’ – Opet Petković bolji od Bistrova. Pouzdani golman je najzaslužniji što je i dalje 0:0.

28’ –  Velika šansa za Kazahstan. Bistrov je ostao sam kao duh na drugoj stativi, solidno šutirao, ali je Petković izvanredno odbranio.

22’ – Prva šansa za Crnu Goru, kapiten Fatos Bećiraj je šutirao pored gola.

20′ – Završen je debi Miloša Milovića. Štoper Voždovca se požalio na bol u zadnjoj loži i napustio je teren. Marko Simić ulazi umjesto njega. Dok je Crna Gora bila sa desetoricom, veliku šansu je imao Žangiljšbaj, ali je Danijel Petković odbranio.

18’ – Aleksandar Boljević je srušen na pragu šesnaesterca, Dosmagmabetov je dobio žuti karton. Saša Balić je šutirao iz slobodnog udarca, ali bezopasno.

15’ – Gol napadača Kazahstana Hiznjičenka je opravdano poništen zbog ofsajda.

1’ – Počeo je prijateljski susret pod Goricom!!!

Večerašnji rivali su dosad odigrali tri međusobna meča i u sva tri je slavio naš nacionalni tim s skorom od 11:0 postignutih golova.

Podsjetimo se, Crna Gora je nakon tri kola u grupi 1 C divizije Lige nacija imala maksimalan učinak  i devet bodova savladavši Kipar u Nikoziji 0:2, Luksemburg u istoimenom gradu 0:1 i Azerbejdžan u Podgorici 2:0, da bi protiv Luksemburga takođe u Podgorici izgubila 1:2 i izgubila kontrolu na vrhu tabele, gdje imaju indentičan broj bodova ali lošiji međusobni odnos, što znači da im je osim pobjeda u preostala dva susreta potreban i kiks Luksemburga za plasman u B diviziju.

Očekivano, protiv Kazahstana igraće fudbaleri iz domaćeg prvenstva i internacionalci koji imaju manju minutažu u svojim klubovima.

U kombinaciji za tim nisu Stefan Savić, Adam Marušić, Sead Hakšabanović, Stefan Mugoša i Igor Ivanović.

Meč će početi Petković – Raspopović, Šofranac, Milović, Balić – Mirković, Raičković – Jovović, Vujnović, Boljević – Bećiraj.

Debituje Milović, štoper Voždovca, na klupi su Jovetić i Islamović.

Postave:

Crna Gora: Petković – Milović, Šofranac, Balić, Raspopović – Mirković, Raičković – Vujinović, Jovović, Boljević – Bećiraj

Kazahstan: Nepogodov – Logvinenko, Kerimžanov, Bejsebekov – Kjat, Darabajev, Fedin, Dosmagambetov, Bistrov – Kizničenko – Žangilišbaj

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar prijateljskog okršaja pod Goricom je Makedonac Dimitar Meckarovski.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve