Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora – Bjelorusija 2:0: Prosinečki startovao pobjedom

Iako je riječ o prijateljskoj utakmici igra protiv Bjelorusije obećava, mada je rano za konkretnije utiske i ocjene o kvalitetu igre pred početak novog ciklusa kvalifikacija.

Crna Gora je večeras u Antaliji pobijedila Bjelorusiju sa 2:0 na stadionu “Merdan” u Antaliji i na taj način je debi novog selektora Roberta Prosinečkog bio veoma uspješan.

Iako je riječ o prijateljskoj utakmici igra protiv Bjelorusije obećava, mada je rano za konkretnije utiske i ocjene o kvalitetu igre pred početak novog ciklusa kvalifikacija.

Prosinečki je najavio da će Crna Gora igrati ofanzivnije nego što je to bio slučaj ranijih godina i to se vidjelo već protiv Bjelorusije, ali ne treba žuriti sa ocjenama o igri jer je riječ o protivniku koji je kvalitetom daleko od evropskog vrha.

Prvu šansu je imao Stevan Jovetić, a u nastavku te akcije su defanzivci Bjelorusije spriječili Adama Marušića da zatrese mrežu.

Izgleda da je bilo suđeno da baš dvojica najiskusnijih donesu prednost – poslije sjajne asistencije Jovetića, Marušić je pogodio u 27. minutu za 1:0.

U 45. minutu je viđena najljepša akcija – Viktor Đukanović je dodao loptu do Jovetića, on je iz prve proslijedio Andriji Vukčeviću, a bek meksičkog Huaresa odmah našao Nikolu Krstovića, koji je rutinski povisio na 2:0.

Bjelorusi su u 73. minutu imali veliku šansu da smanje, jer je Meldin Drešković skrivio penal, ali je Milošević odbranio jedanaesterac Ebongu, a onda i zicer Karpoviču.

Do kraja je Crna Gora mogla do trećeg gola, ali je Dušan Bakić, koji se proslavio baš u Bjelorusiji, u 90. minutu pogodio stativu.

Prosinečki je koristio 17 igrača, jednog je uveo na poluvremenu, sredinom nastavka izvršio je četvorostruku izmeju, u finišu još jednu, a ušao je i debitant, Demir Škrijelj.

Naredni meč naša selekcija, takođe u Antaliji, igra u ponedjeljak 25. marta protiv Sjeverne Makedonije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve