Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Treći remi Crne Gore: Sokoli bez pobjede protiv Bugraske i u Podgorici

Nakon sedmog kola Engleska je i dalje lider s 12 bodova koliko ima i drugoplasirana Češka, a Kosovo treći s osam, dok Crna Gora i Bugarska imaju po tri boda

Reprezentacija Crne Gore završava još jedan meč bez pobjede. Izabranici Faruka Hadžibegića su u sedmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekali Bugarsku pod Goricom i završili meč bez golova.

Marušić, Foto: Cdm.me

U meču koji se igrao za prestiž, izabranici Krasimira Balakova su bili mnogo konkretniji. Već u šestom minutu meča Bugari prave stopostotnu šansu preko Ivanova, ali je Petković odlično reagovao.

Bugari su nastavili u visokom ritmu i postigli pogodak u 31. minutu meča ali je Božidar Krajev bio u ofsajdu. Krajev je prijetio i u 37. i 45 minutu ali su se “sokoli” odbranili.

Prva prava prilika za naš nacionalan tim bio je u 53. minutu koju je propustio Vladimir Jovović, da bi tri minuta kasnije i Haškabanović pokušao s 20-ak metara, ali Ilijev je uz mnogo napora uspio da odbije loptu.

Igrao se 84. minut i nastala je prava gužva pred golom Bugara, ali Kosović, Bećiraj i Jovović nijesu uspijevali naći put do mreže.

Do kraja meča Bugari su pokušali na sve načine da pobjede ali Crna Gora nije posustala i meč je završen bez golova.

U drugom meču naše grupe Češka je u Pragu savladala Englesku nakon preokreta 2:1. Hari Kejn je donio Englezima vođstvo u petom minutu s bijele tačke, četiri minuta kasnije Brazec poravnava, a totalni preokret napravio je Zdenjek Ondrašenko u 85. minutu meča.

Nakon sedmog kola Engleska je i dalje lider s 12 bodova koliko ima i drugoplasirana Češka, a Kosovo treći s osam, dok Crna Gora i Bugarska imaju po tri boda.

Naredni meč Crne Gore biće odigran u ponedjeljak protiv Kosova u Prištini s početkom u 20 časova i 45 minuta.

Crna Gora – Bugarska 0:0

Tok meča:

90+4’ Završen je meč i Crna Gora završava i drugi kvalifikacioni meč protiv Bugara neriješeno nakon što je prvi meč u Sofiji završen 1:1.

90’ Meč je produžen za četiri minuta.

89’ – Velika prilika za Bugare u 89. minutu. Srećom, Sekulić je izbacio loptu u korner prije nego što je Kostadinov stigao da šutira.

84’ Ovo je moglo proći mnogo bolje za Crnu Goru. Probao je prvo Kosović, potom i Bećiraj, na kraju i Janković, a na kraju samo korner. I nakon njega nova velika šansa, ali je Vukčević u padu šutnuo pored gola.

82’ – Posljednja izmjena i za Crnu Goru. Izlazi Sead Hakšabanović, a umjesto njega ulazi vezista Budućnosti Luka Mirković.

77’ – Posljednja izmjena za Bugare. Krasimir Balakov daje sve za pobjedu, i ubacio trećeg napadača Karagerena umjesto Vandersona.

70’ – Druga izmjena i kod Bugara – izašao je Vanderson, ušao Isa.

67’ – Nova promjena za Crnu Goru. Izlazi Vladimir Jovović, u igri je Marko Janković, koji dobija prve minute u selektorskom mandatu Faruka Hadžibegića.

63’ – Prva izmjena za Bugare. Izašao je Ivelin Ivanov, ušao Kostadinov.

57’ – Dobar pokušaj za “sokole”. Pucao je Sead Hakšabanović sa 20-ak metara, ali Ilijev nekako odbija.

53’ – Najveća prilika za Crnu Goru koju propušta Vladimir Jovović. Vezista Jabloneca je cjevanicom zahvatio loptu poslije ubacivanja Boljevića, ali je golman Bugara bio dobro postavljen i otklonio opasnost.

46’ – Nastavlja se meč !!!

45+1’ – Završeno je prvo poluvrijeme. Blijedo izdanje “sokola” u prvom djelu igre i mnogo konkretniji nastup izabranika Krasimira Balakova.

45’ – Nova dobra šansa za Bugare, Krajev je šutirao pored gola. Igra je produžena za minut.

39’ – Povreda Stefana Savića. Naš kapiten razočaran izlazi iz igre, a mijenja ga Nebojša Kosović. Vezista Kairata zauzeće poziciju na sredini terena, dok se Lagator seli na mjesto štopera.

37’ – Nova velika šansa za Bugare. Pokušao je Krajev, ali je izblokiran.

31’ – Mnogo sreće za naš nacionalni tim. Božidar Krajev je postigao gol ali je bio u ofsajdu.

30’ – Prvi žuti karton i za Crnu Goru. Zapisan je Dušan Lagator.

21’ – Prvi ozbiljniji pokušaj Crne Gore. Boljević je oprobao šut sa distance, ali lak posao za Ilieva.

20’ Prva javna opomena u meču. Žuti karton je dobio vezista Bugarske Đorđi Pašov.

6’ – Velika šansa za Bugarsku! Ivanov je pucao s 11 metara, ali je Petković sjajno intervenisao.

1’ – Počinje meč pod Goricom !!!

Dobra vijest za “sokole” je povratak Stefana Savića koji je bio povrijeđen i propustio veći dio kvalifikacija. Takođe večerašnji meč počeće i debitant Nemanja Sekulić, koji će pokriti poziciju lijevog boka.

Engleska je izvjesno osigurala plasman na Evropsko prvenstvo s maksimalnih 12 bodova iz četiri meča, a za drugu poziciju će se voditi velika borba između Češke i Kosova koji imaju devet odnosno osam bodova, dok su naš nacionalni tim i Bugarska izgubili sve šanse za plasman sa po samo dva osvojena boda.

Postave:

Crna Gora: Petković – Savić, Simić, Marušić, Sekulić – Lagator, Vukčević – Jovović, Boljević, Haksabanović – Bećiraj

Bugarska: Ilijev Ivanov – Dimitrov, Zanev, Pašov, Nedjalkov – Popov – Malinov, Marčelinjo, Ivanov, Vanderson – Krajev

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča pod Goricom je Šveđanin Andreas Ekberg.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve