Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora lako i sa Farskim Ostrvima

Crna Gora je ponovo bila efikasna, pa su reprezentativke Farskih Ostrva savladane sa 5:1, tako da naša selekcija nakon dva kola ima gol razliku 11:2. 

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Podgorici selekciju Farskih Ostrva u drugom kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je ponovo bila efikasna, pa su reprezentativke Farskih Ostrva savladane sa 5:1, tako da naša selekcija nakon dva kola ima gol razliku 11:2.

U premijernom meču kvalifikacija Crnogorke su savladale Andoru sa 6:1.

Faranke su povele sa 1:0 u 10. minutu na iznenađenje svih na stadionbu pod Goricom, ali je sedam minuta kasnije izjednačila Maša Tomašević, koja ima samo 16 godina i najmlađa je crnogorska reprezentativka.

Slađana Bulatović je sjajno probila po desnoj strani, ubacila loptu u kazneni prostor za Medinu Dešić. Fudbalerka Nirnberga je šutirala pravo u golmanku Mikelsen, lopta se odbila do Maše Tomašević koja je bila precizna.

Gol za djevojku koja ima svega 16 godina  i za koju “ratuju” evropski fudbalski velikani Real Madrid i Inter.

Pred kraj prvog poluvremena preokret naših cura. Napad po sredini, Jasna Đoković hiruruški precizna lopta u prostor za Armisu Kuč koja je potom matirala Mikelsen. I treći gol za našu selekciju postigla je Kuč u 58. minutu i već tad je bilo jasno da pobjeda ne može izmaći.

Do kraja Jasna Đoković  u 84. minutu i Medina Dešić u prvom minutu sudijske nadoknade postavile su konačan rezultat.

Format kvalifikacija sličan je Ligi nacija, pa se Crna Gora nalazi u Ligi C, a plasman u baraž izboriće prvoplasirane ekipe, kao i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. U baražu će igrati sa ekipama koje su u Ligi A osvojile treće i četvrto mjesto.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve