Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mirko Marić: Da smo takmičarska ekipa dokazaćemo protiv Andore

U timu neće biti Maje Šaranović, Anđele Tošković i golmanke Anastasije Krstović.

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić kazao je da je njegova ekipa u prethodnom ciklusu naučila da igra takmičarski, te da će to pokazati na sjutrašnjem meču sa Andorom, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“U početku našeg rada možda smo se više zabavljali nego što smo se takmičili, a nakon mečeva protiv Sjeverne Irske mogu da kažem da smo postali takmičari i vjerujem da ćemo to pokazati sjutra protiv Andore”, kazao je Marić u najavi meča.

Selektor Marić je istakao da je Crna Gora kvalitetnija ekipa, ali da ne smije da potcijeni rivala.

“Vjerujem da možemo dosta, pokazale smo u Belfastu da možemo da odigramo ozbiljno protiv ozbiljnog protivnika, a ovaj meč je mnogo drugačiji. Sada je na testu naš karakter. Ne bi bilo dobro da potcijenimo rivala, svaka utakmica je posebna na svoj način. Podsjećam da smo od Moldavije prošle godine izgubili jedan prijateljski meč, to govori šta se dogodi kada se potcijeni rival. Mi smo tim koji može da odigra na visokom nivou, ali i ispod nivoa koji imamo ako se opustimo. To ne smije da se dogodi, o tome smo pričali mnogo i siguran sam da su djevojke to potpuno razumjele”, rekao je selektor.

U timu neće biti Maje Šaranović, Anđele Tošković i golmanke Anastasije Krstović.

“Na golu imamo mladu Ajšu Kalač, to je djevojka sa velikim samopouzdanjem i talentom. Ne sumnjam u nju ni jednog momenta”, naglasio je Marić.

Kapitenka Slađana Bulatović kazala je da je cilj na startu kvalifikacija šest bodova. Naše djevojke u utorak igraju protiv Moldavije takođe pod Goricom.

“Znamo da ne smijemo nikoga da potcijenimo, fokusirane smo i želimo pobjedu. O Farskim ostrvima ćemo razmišljati kada se završi Andora, ali jasno je da želimo svih šest bodova. Mjesecima i godinama smo radile da dođemo u situaciju da možemo da pobjeđujemo, jako smo posvećene igranju u nacionalnom timu, imamo dobru ekipu, sa igračicama koje igraju u inostranstvu, tako da imamo dosta razloga za optimizam pred ovaj ciklus. Sve zavisi od nas”, rekla je Bulatović.

Meč pod Goricom počinje u 16.30 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve