Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

EP: Lavovi nadmudrili Sjevernu Makedoniju, protiv Slovenije za narednu fazu

Lavovi su savladali Sjevernu Makedoniju 28:24 u drugom meču grupne faze i u posljednjem kolu protiv Slovenije igraće meč odluke za plasman u drugu fazu

Prva, ali velika pobjeda naših rukometaša na Evropskom prvenstvu.

”Lavovi” su savladali Sjevernu Makedoniju 28:24 u drugom meču grupne faze i u posljednjem kolu protiv Slovenije igraće meč odluke za plasman u drugu fazu.

Vodili su naši momci tokom cijele utakmice. Od startnih 4:0 na krilima Miloša Vujovića, preko 9:4 nakon minijatura Boža Anđelića, a nije oslabljenu selekciju Crne Gore pokolebao ni povratak Makedonaca, koji su do poluvremena smanjili 17:16.

Uvodnih nekoliko minuta nastavka donijeli su izjednačenu borbu, sa malo golova, da bi se potom uz Ševaljevića probudio i fenomenalni golman Nebojša Simić, koji je “skinuo” seriju zicera, naročito Kuzmanovskom, koji je bio kao hipnotisan pred našim čuvarom mreže.

Meč odluke za plasman u drugu fazu ”lavovi” će igrati u ponedjeljak od 18 sati protiv Slovenije.

Večeras se u našoj grupi od 20.30 sastaju Slovenija i Danska.

Sjeverna Makedonija – Crna Gora 24:28 (16.17)

Tok meča:

Kraj. Crna Gora je pokazala kvalitet u presudnim momentima i savladala Sjevernu Makedoniju 24:28 i u direktnom okršaju protiv Slovenije će igrati za narednu fazu.

55’ – Ševaljević sa devet metara trese mrežu, potom Makedonci gube loptu, a onda i efektan lob Lasice sa krila. 22:26, ulazimo u posljednjih pet minuta.

50’ – Simić brani zicer u situaciji sa igračem manje, da bi potom sjajan gol dao Mrvaljević. Uslijedila je još jedna odbrana Simića, ali i promašeni zicer Vujovića, pa ostaje 21:24 za naš tim.

45’ – Propustili su naši momci kontru za plus četiri i naprave odlučujući korak ka trijumfu. Makedonci su potom smanjili na 22:20, na polovini drugog dijela utakmice.

40’ – Poslije Vujovića pogodio je Anđelić, a potom i Vasko Ševaljević. Naš tim opet ima dva gola prednosti. 18:20.

35’ – Tvrdo se igra u nastavku, samo po gol, Makedonci su izjednačili, da bi sjajni Miloš Vujović sa krila vratio vođstvo ”lavovima”. 17:18.

31’ – Nastavlja se meč u Debrecinu.

Poluvrijeme. Nakon prvih 30 minuta Crna Gora vodi protiv Sjeverne Makedonije 16:17. ”Lavovi” su cijelo vrijeme bili u prednosti i dolazili čak i do plus pet, ali su se Makedonci probudili sredinom poluvremena i smanjili zaostatak. Miloš Vujović sa pet i Božo Anđelić sa četiri gola su najefikasniji u našem taboru. Sa druge strane četiri pogotka Velkovskog.

25’ – Odličan rukomet u Debrecinu, vratili su se Makedonci, ali su naši uzvratili i preko Vujovića i Ševaljevića opet došli do plus tri. 12:15.

20’ – Nakon tajm auta Makedonci su se probudili u napadu i smanjili na 9:11.

14’ – Poslije bekova na scenu stupa Božo Anđelić sa dva gola u nizu. ”Lavovi” vode 3:8 i tajm aut zove klupa Sjeverne Makedonije.

10’ – Miloš Vujović je nezadrživ i upisao je i četvrti pogodak, svi golovi za naš tim došli su od krilnih igrača. Makedoniju sa tri gola u igri održava Serafimov. 3:6 vodi naš tim.

5’ – Fenomenalan početak naših rukometaša uz tri pogotka Miloša Vujovića i dva Mirka Radovića. 1:5.

1’ – Počeo je meč u Debrecinu i pogodak Miloša Vujovića. 0:1.

”Lavovi” bez prava na grešku igraju protiv Sjeverne Makedonije.

Obje selekcije su u grupi A pretrpjele poraz u prvom kolu i novi bi značio kraj svih šansi za plasman u narednu fazu.

Večerašnji meč je dobio i uvertiru.

Selektor “lavova” Zoran Roganović je stigao iz Podgorice sa negativnim PCR testom, “prošao” i antigenski test u Mađarskoj, ali je potom “pao” na novom PCR-u u Debrecinu.

Srećom, negativan je stub odbrane Nebojša Simović, koji se vraća u tim, dok će Makedonci biti bez jednog od simbola – pivota Stojančea Stoilova.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
15.01.2022-21:49 21:49

Bravo momci za svaku pohvalu prava borba za svoju drzavu.E sto PJENE sad “do godine u Prizren i Sidnej”a i apostolska vlada,e muke njihove,ali ce sad oni po svome “uz rukometase”naravno LAZNE cestitke

tivatski58
15.01.2022-22:23 22:23

Herojski crnogorski!!! Croatia – Dogovic 23 – 20