Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Kovačevski: Pobijedićemo na izborima, glavni fokus prijem u EU

Istakao je da ''nema odustajana do završetka pregovora sa EU do 2028. godine i ostvarivanja sna da Makedonija do 2030. godine bude dio Unije''

Lider Socijal-demokratskog saveza Makedonije (SDSM) Dimitar Kovačevski izjavio je danas da je uvjeren da će kolacija njegove partije „Za evropsku budućnost“ pobijediti na majskim parlamentarnim izborima i formirati vladu.

„Uvjeren sam da ćemo za 20 dana zajedno staviti pečat na veliku pobjedu i uspjeh evropske Sjeverne Makedonije. SDSM i koalicija ‘Za evropsku budućnost’ će dobiti veliku podršku građana i formiraćemo novu vladu koja će najkasnije do 2030. odvesti državu u Evrosku uniju, ali će i dovesti Evropu ovde u Makedoniju“, rekao je Kovačevski.

Bivši premijer je to rekao u Muzeju savremene umjetnosti u Skoplju na početku kampanje koalicije „Za evropku budućnost“ za parlamentarne izbore nazvane „Nema odustajanja od budućnosti“.

Istakao je da „nema odustajana do završetka pregovora sa EU do 2028. godine i ostvarivanja sna da Makedonija do 2030. godine bude dio Unije“.

„Naš glavni fokus ostaje članstvo u EU… jer je to jedini put za bolju budućnost naših porodica. Nema alternative da bismo izgradili državu kakvu želimo. Bez članstva u EU nema drugog načina da stignemo do evropskog standarda, do evropskog zdravstva i evropskog obrazovanja, do evropskog kvaliteta života“, rekao je Kovačevski.

Lider SDSM je najvećoj makedonskoj opzicionoj partiji, konzervativnoj VMRO DPMNE poručio da neće pobijediti na izborima i da se manipulacijama ne vodi država, optuživši je da nema program i da jedno obećava strancima, a drugo makedonskim građanima.

„Salažnim vijestima, fingiranjem anketa, zloupotrebom institucija, praznim riječima i širenjem straha niti se pobjeđuje na izborima, niti se gradi država“, rekao je Kovačevski.

U Sjevernoj Makedoniji danas je počela kampanja za parlamentarne izbore 8. maja, zajedno s očekivanim drugim krugom predsjedničkih izbora. Na parlamentarnim izborima će učestvovati 17 izbornih lista, a pet koalicija i tri partije je predalo liste u svih šest izbornih jedinica.

IzvorDanas

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve