Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Perfektni Bajern osvojio šesti šampionat Evrope, dijete Pariza presudilo svecima

Gol odluke postigao je Kingsli Koman u 59. minutu poslije centaršuta Kimiha. Tako je Parižane bez titule ostavilo dijete ovog kluba, s obzirom da je sa osam godina stigao na “Park Prinčeva”, gdje je ostao tačno deceniju. Za Bavarce je ovo šesta evropska kruna, prva poslije 2013. godine, a do nje su došli sa svim pobjedama ove sezone u Ligi šampiona

Bajern je novi prvak Evrope. U finalu na praznom “Da Lužu” u Lisabonu, Bavarci su pobijedili Pari Sen Žermen 1:0.

Bajern titula, Foto: Twitter/UCLFinal

Gol odluke postigao je Kingsli Koman u 59. minutu poslije centaršuta Kimiha. Tako je Parižane bez titule ostavilo dijete ovog kluba, s obzirom da je sa osam godina stigao na “Park Prinčeva”, gdje je ostao tačno deceniju.

Dvije velike šanse imao je PSŽ u prvom dijelu. Nejmaru i naročito Mbapeu, Nojer je odbranio dva čista zicera.

Sa druge strane, Levandovski je u dva navrata bio blizu da u prvom dijelu savlada Navasa. Jednom je pogodio stativu, dok je u drugom pokušaju dobro reagovao golman Parižana.

Poslije gola Komana, imao je PSŽ još jednu dobru šansu, ali je sjajni Nojer zaustavio šut Markinjosa na dodavanje Di Marije.

Za Bavarce je ovo šesta evropska kruna, prva poslije 2013. godine, a do nje su došli sa svim pobjedama ove sezone u Ligi šampiona.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1297638252338438153?s=20

PSŽ će nastaviti da čeka prestižni evropski trofej.

PSŽ – Bajern Minhen 0:1 (59’ Koman)

Tok meča:

90+6’ – I to je to. Bajern Minhen je perfektnu sezonu sa svim pobjedama krunisao šestom titulom Lige šampiona. Mladi Kingsli Koman je riješio pitanje pobjednika.

90+4’ – Novi žuti karton za Bajer. Kažnjen je Tomas Miler

86’ – Lajvin Kurcava pravi prekršaj za novi žuti karton PSŽ-a i Bajern koristi prekid da uvede Korentina Tolisoa umjesto Tijaga Alkantare.

83’ – Novi karton za PSŽ i zapisan je Tijago Silva zbog lošeg starta.

81 – Nova javna opomena za PSŽ. Žuti karton dobija Nejmar zbog zakašnjelog starta.

80’ – Dvostruka izmjena za PSŽ. Lajvin Kurcava i Maksim Čupo-Moting ulaze umjesto Huana Bernata i Anhela Di Marije.

73’ – Sporna situacija ispred gola Bajerna. Mbape pada u kaznenom prostoru, ali sudija Orsato procjenjuje da nema penala za PSŽ.

72’ – Nova šansa za PSŽ. Julijan Draksler mijenja Andera Hereru.

70’ – Opasan pokušaj PSŽ-a. Markinjos je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati iz sve snage po sredini gola. Manuel Nojer je bio oprezan i lagano mu je odbranio šut.

68’ – Dvostruka izmjena za Bajern. Kingsli Koman i Serž Gnabri izlaze, a mijenjaju ih Ivan Perišić i Filipe Kutinjo.

65’ – Izmjena za PSŽ. Marko Verati mijenja Leandra Paredeša.

63’ – Kakva je ovo šansa bila za Bajern! Koman je u šesnaestercu pratio centaršut i pucao, ali je obrambeni klizećim startom blokirao šut.

59’ – Gol za Bajern. Džošua Kimih je poslao prelijep centaršut u šestnaesterac, gdje se Kingsli Koman podigao kako bi glavom poslao loptu u donji desni ugao pokraj Navasa. Zabio je za 0:1.

56’ – Nova javna opomena za Bajern i zabilježen je Niklas Zile.

52’ – Tenzije između Serža Gnabrija i Leandra Paredeša zbog prekršaja nad Nejmarom i obojica dobijaju žuti karton.

46’ – Sudija Orsato je dao znak za nastavak meča!!!

Poluvrijeme. Vrlo atraktivan meč ali bez završnice za oba tima. PSŽ je propustio sjajne šanse preko Nejmara, Di Marije i Mbapea, dok je Levandovski pogodio stativu za Bajern i glavom iz blizine ugrozio Navasa.

45+1’ – Sporna situacija ispred gola PSŽ-a. Bajern traži penal, ali sudija Orsato misli da je to bio ispravan start i dozvolio da se meč nastavi.

45’ – Kakva šansa za PSŽ. Kilijan Mbape je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati iz sve snage po sredini gola. Manuel Nojer je bio oprezan i lagano mu je obranio šut.

32’ – Ogromna šansa za Bajern. Kejlor Navas je odlično odbranio udarac glavom pod prečku koji je uputio Levandovski nakon dodavanja sa strane.

29’ – Kakva je ovo šansa bila za PSŽ. Odbijenu loptu je dočekao Ander Herera, čiji šut s ruba šesnaesterca je prozujao pored desne stative.

28’ – Prvi karton u meču ide za Bajern. Dobio ga je Alfonso Dejvis zbog ružnog starta.

25’ – Prinudna izmjena za Bajern. Džerom Boateng se ipak nije dovoljno oporavio od povrede i morao je izaći, a zamijenio ga je Niklas Zile.

24’ – Veliku šansu je propustio PSŽ. Anhel Di Marija je primio precizan pas u šesnaestercu, ali je pucao visoko iznad gola.

22’ – Sjajan pokušaj Bajerna. Robert Levandovski je primio pas unutar šesnaesterca i šutirao iz okreta u donjem lijevom uglu, ali je lopta samo pogodila stativu. Navas je imao mnogo sreće.

18’ – Prva opasna šansa za PSŽ. Manuel Nojer je dobro odbranio udarac koji je uputio Nejmar nakon preciznog proigravanja u prostor. Udarac je bio upućen prema donjem desnom uglu, ali golman se odlično bacio da bi ga spriječio. Definitivno najbolja obrana na utakmici dosad!

15’ – Bez prave prilike u prvih 15. minuta meča. PSŽ je mogao priprijetiti preko Komana i Mbapea u par navrata, ali odbrana Bajerna nije ostavljala prostor.

1’ – Počinje spektakl večeri!!!

“Sveci” koji u istoriji kluba nijesu mogli proći dalje od četvrtfinala, otišli su čak dva koraka dalje savladavši Atalantu 2:1 u četvrtfinalu i Lajpcig 3:0 u polufinalu, dok su “bavarci” koji neznaju za najveći evropski trofej dugih sedam godina u četvrtfinalu razbili Barselonu 8:2, a u polufinalu savladali Lion 3:0.

Dobra vijest za menadžera PSŽ-a Tomasa Tuhela je da se prvi golman Kejlor Navas vraća na teren nakon što je zadobio povredu noge u četvrtfinalnom meču, dok strateg Bajerna Hans Flik takođe može da računa na svog štopera Žeroma Boatenga koji je isto u četvrtfinalu povrijedio mišić.

Postave:

PSŽ: Navas – Kimpembe, Silva, Bernat, Kehrer – Markinjos, Paredeš, Herera – Mbape, Nejmar, Di Marija

Bajern Minhen: Nojer – Alaba, Boateng, Dejvis, Kimih – Gorecka, Alkantara – Miler, Koman, Gnabri – Levandovski

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar finalnog meča na Da Lužu je Italijan Danijele Orsato.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve