Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Čudesni produžeci Atletika na Enfildu, PSŽ odradio Borusiju

Ostaje dilema hoće li se igrati mečevi sljedeće sedmice u Ligi šampiona jer je danas Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju koronavirusa

Fudbaleri Atletika i Pari Sen Žermena pridružili su se Atalanti i Lajpcigu u četvrtfinalu Lige šampiona.

Ljorente, Foto: AFP

Prava drama viđena je na “Enfildu”, gdje je u finišu prvog dijela Vajnaldum golom obrisao prednost Madriđana iz prve utakmice.

Uslijedila je kanonada Liverpula u drugom dijelu, nekoliko fantastičnih intervencija Oblaka i prečka Robertsona.

Kada je na početku produžetka Firmino udvostručio prednost, činilo se da će Liverpul proći dalje.

Međutim, mladi Ljorente je sa dva gola do kraja prvog produžetka riješio sve dileme, pa će tim Stefana Savića, koji je odigrao 120 minuta igrati u četvrtfinale, dok će prvak Evrope rano završiti takmičenje ove sezone.

U 120. minutu tačku na veliki preokret Atletika stavio je Alvaro Morata.

U Parizu nije bilo publike, ali je PSŽ i u tim uslovima anulirao poraz od 2:1 iz prve utakmice u Dortmundu.

Pogađali su Nejmar i Bernat u prvom dijelu, a rezultat se nije mijenjao do kraja.

Ostaje dilema hoće li se igrati mečevi sljedeće sedmice u Ligi šampiona jer je danas Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju koronavirusa.

Liverpul – Atletiko Madrid 2:3 {2:4} (Vajnaldum 44’, Firmino 94’ – Ljorente 97’ 105+1’, Morata 120+1’)

PSŽ – Borusija Dortmund 2:0 {3:2} (Nejmar 28’, Bernat 45+1’)

Tok mečeva:

120+3’ – To je to i Atletiko se plasirao u četvrtfinale nakon uzbudljivog meča na produžecima protiv Liverpula.

120+1’ – Gol za Atletiko. Koke je proslijedio loptu Morati koji je lako lobovao golmana za veliki preokret.

119’ – Javne opomene za obje ekipe. Žute kartone su dobili Trent Aleksander-Arnold za Liverpul, kao i  Alvaro Morata i Tomas za Atletiko.

113’ – Napravljena je posljednja izmjena za Liverpul. Roberto Firmino izlazi a Takumi Minamino ulazi.

108’ – Sadio Mane je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudac samo odmahnuo na prigovore napadača Liverpula.

106’ – Počeo je drugi produžetak i izvršene su izmjene na obje strane. Klop mijenja Džordana Hendersona i Žoržinja Vajnalduma za Fabinja i Divoka Origija, dok Simeone mijenja Anhela Koreu za Hose Mariju Himenesa.

105+3’ Završen je prvi produžetak.

105+1’ – Gol za Atletiko. Alvaro Morata je dodao loptu Ljorenteu na rubu šestnaesterca koji je pronašao desnu stranu mreže sjajnim udarcem. Atletiko je pred vratima četvrtfinala.

https://twitter.com/SportMargin/status/1237863938072559623

103’ – Atletiko pravi izmjenu. Žoao Feliks izlazi i zamijenio ga je Alvaro Morata.

97’ – Gol za Atletiko. Žoao Feliks je poslužio loptu koju je dobio Markos Llorente  na rubu šestnaesterca i zakucao ju u donji desni ugao. Atletiko ima rezultat za četvrtfinale.

https://twitter.com/SportMargin/status/1237861693235101696

94’ – Gol za Liverpul. Roberto Firmino (Liverpool) je ispratio centaršut unutar peterca, ali njegov udarac glavom je završio samo na lijevoj stativi, da bi mu se lopta vratila i zabio. Liverpul ima rezultat za četvrtfinale.

93’ – Nova šansa za Liverpul. Vajnaldum je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati uz lijevu stativu. Jan Oblak je bio fokusiran i sjajno mu odbranio šut.

91’ – Počeo je prvi produžetak na Enfildu. Anhel Korea je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudac samo odmahnuo na prigovore igrača Atletika.

90+6’ – Kraj meča na Parku prinčeva. PSŽ je prošao u četvrtfinale.

90+3’- Saul je zabio gol za Atletiko, ali je poništen zbog ofsajda i time je završen na Enfildu, ali će se igrati produžetak.

90’ – Pet minuta je produžen meč u Parizu, dva u Liverpulu.

89’ – Problemi za Dortmund. Emre Džan dobija direktan crveni karton zbog sukoba s Nejmarom. Javne opomene su dobili i on, Markinjos i Di Marija s klupe koji će propustiti prvi potencijalni četvrtfinalni meč.

87’ – Posljednja izmjena za Dortmund. Mario Gece mijenja Ašrafa Hakimija.

87’ – Briljantna solo akcija Mohameda Salaha. Egipćanin vara nekoliko protivnika, ulazi u šesnaesterac i puca, ali malo iznad prečke.

82’ – Prva izmjena za Liverpul. Džejms Milner mijenja Aleksa Okslejda-Čemberlejna.

79’ – Prinudna izmjena za PSŽ. Anhel di Marija je izašao s bolnom grimasom, a umjesto njega je ušao Lajvin Kurzava.

71’ – Druga izmjena za Dortmund. Aksel Vitsel izlazi, a mijenja ga Đovani Rejna.

69’ – Prva izmjena i za Dortmund. Julijan Brandt mijenja Torgana Azara.

67’ – Nova šansa za Liverpul. Endrju Robertson je bio u dobroj poziciji u petercu nakon odbijanca, ali je njegov šut glavom pogodio prečku.

63’ – Izmjena za PSŽ. Pablo Sarabia izlazi, a mijenja ga Kilijan Mbape.

61’ – Žuti karton za Dortmund. Dobio ga je Mats Humels zbog povlačenja igrača.

60’ – Kolosalna prilika za Liverpul. Roberto Firmino je primio u petercu centaršut iz slobodnog udarca i sjajno opalio po sredini gola, ali je još bolje to obranio Jan Oblak.

56’ – Prva izmjena za Atletiko. Markos Ljorente mijenja Dijega Kostu.

54’ – Sjajna prilika za PSŽ. Anhel Di Marija je odlično pucao iz slobodnog udarca s obećavajuće pozicije. Pucao je u lijeve rašlje, ali mu je Roman Burki to vrlo lijepo odbranio!

46’ – Pauza je prošla i nastavljaju se mečevi.

45+3’ – Poluvrijeme: Pari Sen Žermen apsolutno kontroliše meč i nadomak je četvrtfinala. Liverpul ima produžetke pogotkom Vajnalduma.

45+1’ – Gol za PSŽ, Huan Bernat je u šesnaestercu primio loptu koju je poslao Pablo Sarabia te je smireno zabio u lijevu stranu gola. Parižani su nadomak četvrtfinala.

44’ – Gol za Liverpul. Savršenu dugu loptu je poslao Aleks Okslejd-Čemberlejn, koju je pratio Žoržinjo Vajnaldum. Skočio je visoko i glavom iz blizine zabio u lijevu stranu gola. Šut mu je bio jak i precizan, tako da Jan Oblak to nije mogao obraniti. Liverpul ima rezultat za produžetake.

38’ – Dobar pokušaj Dortmunda. Džejdon Sančo se zaletio u kazneni prostor da bi ispratio dodavanje i uputio udarac prema lijevoj stativi, ali Kejlor Navas je bio spreman i spriječio njegov pokušaj.

36’ – Dobra šansa za Liverpul. Roberto Firmino je dobro utrčao u šesnaesterac na centaršut i pucao, ali je golman to fantastično odbranio.

28’ – Gol za PSŽ. Nejmar je ispratio korner i pokazao svoj nos za gol kada je mirno postavio glavu i izbliza zabio po sredini gola. Parižani imaju rezultat za četvrtfinale.

25’ – Kakva šansa za PSŽ. Edinson Kavani je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati u lijevu stranu gola. Roman Burki se bacio kao mačka i obranio mu šut.

21’ – Sporna akcija pred šesnaestercom Atletika. Činilo se da je Felipe igrao rukom u šesnaestercu. Liverpul je tražio penal, ali sudija je nakon konsultacije VAR-a dosudio da nema najstrožije kazne.

16’ – Prvi žuti karton na meču za Dortmund. Dobio ga je Erling Haland. Bez prave prilike ni na jednom meču u prvih 15 minuta.

1’ – Počinju revanš mečevi na Enfildu i Parku prinčeva !!!

Jirgen Klop pred večerašnji revanš neće računati na stamenog golmana Alisona zbog povrede, kao i Klajna, Larucija i Šaćirija, dok Dijego Simeone u svom timu neće imati Povedu zbog povrede koljena.

S druge strane, osim što igraju pred praznim tribinama zbog koronavirusa, Tomas Tuhel neće računati na Dagbu i Hereru zbog povreda, kao i Meniera i Veratija zbog kartona, a upitan je i Tijago Silva, dok Lusijan Favr zbog povreda u kombinaciji neće imati Dilejnija i Rojsa.

Postave:

Liverpul:  Adrijan – Van Dajk, Gomez, Robertson, Aleksander-Arnold – Vajnaldum, Okslejd-Čemberlejn, Henderson – Firmino, Mane, Salah

Atletiko Madrid: Oblak – Felipe, Savić, Renan Lodi, Tripije – Tomas, Saul, Korea, Koke – Žoao Feliks, Kosta

Foto: Printscreen/Rezultati.com

PSŽ: Navas – Kipembe, Markinjos, Bernat, Kehrer – Geje, Paredeš, Nejmar, Di Marija – Kavani, Sarabia

Borusija Dortmund: Burki – Humels, Zagadu, Pišček – Vitsel, Kan, Gerero, Hakimi – Haland, Azar, Sančo

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča na Enfildu je Holanđanin Dani Makeli, dok je na Parku Prinčeva Entoni Tejlor iz Engleske.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve