Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

LIGA ŠAMPIONA Dominacija engleskih klubova: Pobjede Sitija i Liverpula u prvim utakmicama četvrtfinala

Revanš mečevi na programu su 13. aprila

Mančester siti savladao je ekipu madridskog Atletika sa 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, dok je Liverpul kao gost u Lisabonu pobijedio Benfiku 3:1. Revanš mečevi na programu su 13. aprila.

MANČESTER SITI – ATLETIKO MADRID 1:0 /De Brujne 70/

Fudbaleri Manchester Cityja uspjeli su upisati minimalnu, ali vrijednu pobjedu protiv Atletico Madrida rezultatom 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. City, koji važi i za prvog favorita preostalog dijela takmičenja , s imperativom pobjede dočekao je uvijek neugodne Jorgandžije. Od prve minute gosti iz Madrida su, po naredbi Diega Simeonea, stali iza lopte i branili se sa svih 11 igrača. Djelovalo je da će im to, po ko zna koji put, donijeti rezultat. U prvom poluvremenu Madriđani su u potpunosti neutralisali napade Građana. Izdvaja se pokušaj Kevina De Bruynea, koji je izblokiran. Dva puta su igrači Cityja tražili jedanaesterac u prvom dijelu, ali Isztvan Kovacs nije pokazao na bijelu tačku nakon padova Bernarda Silve i De Bruynea. Na odmor se otišlo bez golova.

U 56. minuti City je bio blizu vodstva. De Bruyne fantastično šutira iz slobodnog udarca, ali je Jan Oblak još bolje intervenisao. U 64. minuti pokušao je Aymeric Laporte glavom, ali je šutirao preko gola. To je bio uvod u vodeći pogodak Cityja. Phil Foden tek što je ušao u igru fantastično proigrava De Bruynea, a sjajni Belgijanac rutinski matira Oblaka za vodstvo Cityja. Tada je Pepu Guardioli pao “kamen” sa srca. De Bruyne je odigrao sjajan meč, a mogao je i udvostručiti prednost svog tima. Igrao se 81. minut kada je šutirao nakon izvrsnog prodora Fodena, ali je Stefan Savić izblokirao šut koji bi vjerovatno odsjeo u mreži. Završeno je rezultatom 1:0 tako da ćemo polufinalistu saznati nakon revanša u Madridu koji se igra za sedam dana.

BENFIKA – LIVERPUL 1:3 /Njunjez 49 – Konate 18, Mane 34, Diaz 87/

Fudbaleri Liverpoola pobijedili su na stadionu Da Luz u Lisabonu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona ekipu Benfice rezultatom 3:1 i tako napravili veliki korak ka polufinalu elitnog evropskog takmičenja.

Redsi su bolje otvorili utakmicu, a već u 17. minuti došli su u vodstvo. Robertson je izveo korner, a Konate unutar peterca precizno glavom pogodio za 0:1. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Liverpoola.

Samo šest minuta kasnije Benfica je mogla izjednačiti, ali je lopta nakon udarca Evertona prozujala pored stative. Uzvratio je i Diaz na drugoj strani, a oprezan na golu Benfice bio je Vlachodimos.

Ipak, spasa mu nije bilo deset minuta kasnije. Diaz je ovaj put asistirao glavom, a Maneu nije bilo teško da pospremi loptu u praznu mrežu i udvostruči vodstvo Liverpoola.

Mogao je Liverpool do kraja prvog poluvremena još u dva navrata zatresti mrežu domaćina. Prvo je Diaz šutirao kraj gola iz dobre pozicije, a onda je golman dobro reagovao i zaustavio pokušaj Salaha. Ostalo je 0:2.

Samo četiri minute u nastavku utakmice bile su dovoljne Benfici da se vrati u igru. Konate je ovaj put pogriješio budući da promašio loptu, a sjajni Nunez nastavlja igrati fantastično ove sezone i postiže gol za smanjenje vodstva.

U nastavku utakmice Benfica je imala opasnije prilike. Tako je Alisson pola sata prije kraja meča odlično odbranio udarac Evertona, a sedam minuta kasnije Nunez je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudija samo odmahnuo na prigovore igrača. Diaz je novu šansu imao osam minuta prije kraja meča, ali mu je šut otišao pored gola. Ipak, nagrada za fantastičnu noć Diazu je stigla dvije minute prije kraja meča kada je postigao lijep pogodak za konačnih 1:3.

Revanš između Liverpoola i Benfice igra se 13. aprila na Anfieldu.

Tok utakmica

KRAJ MEČA U LISABONU Liverpul je ostvario veliki trijumf. Na Enfildu će braniti dva gola prednosti.

KRAJ UTAKMICE U MANČESTERU: Siti sa golom prednosti putuje u Madrid

LISABON GOOOOLLLLLL – 87. minut – Sada je 1:3 za Liverpul, strijelac je Luis Diaz

MANČESTER 80. minut: Pravi dar-mar Fil Fodena, sludio je odbranu Atletika. Ostao je De Brujne sam, ali nije uspio sa postigne drugi gol. Ispriječio mu se Stefan Savić. Vjerni vojnik Čola Simeonea blokirao mu je šut.

MANČESTER 74. minut – Nastavili su igrači Sitija s napadima nakon vodstva. Očekuje se otvorenija igra Atletika u finišu meča.

MANČESTER – GOOOOLLLLL – 70. minut: Pep Gvardiola uveo je Fila Fodena i nije pogriješio. Promiješao je engleski reprezentativac odbranu Atletika, provukao je loptu kroz odbranu za Kevina de Brujnea, a Belgijanac je ćušnuo loptu u mrežu. Osmjeh na licu Gvardiole, pao mu je kamen sa srca.

LISABON – 61. minut: Mane, Tijago i Salah ustupaju mjesto Firminu, Hendersonu i Žoti.

MANČESTER – 60. minut: Odlučio je Čolo Simeone da promijeni trojicu igrača. Koke, Ljorente i Grizman su završili meč, a na terenu su De Pol, Korea i Kunja. I Siti je napravio izmjene Griliš zamijenio Sterlinga, Gabrijel Žezus Gindogana, a Foden Mareza.

MANČESTER 57. minut: Ništa ne može iznenaditi Jana Oblaka. Spreman je slovenački golman na sve. Iz slobodnog udarca sa ruba kaznenog prostora De Brujne je gađao golmanov ugao, želio je da nadmudri Oblaka – nije mu prošlo.

LISABON GOOOOLLLLL– 49. minut: Kakva greška Konatea. Lopta mu je prošla kroz noge, a Darvin Nunjez kažnjava i najmanji propust, a kamoli kardinalne greške. Dobio je loptu u šesnaestercu i rutinski je pospremio u mrežu. Živa je Benfika, sve je otvoreno!

MANČESTER – 51. minut: Prvi udarac u okvir gola Atletiko Madrida. Ljorente je zagrijao golmana Sitija.

MANČESTER – 46. minut – Nastavljen meč u Mančesteru. Kreće drugo poluvrijeme.
Ništa nijesu mijenjali Pep Gvardiola i Čolo Simeone. Nastavljen i susret u Lisabonu.

LISABON KRAJ POLUVREMENA – Završeno je i prvo poluvrijeme na Lužu, a u nadoknadi su velike prilike imali Salah i Rafa Silva. Egipćanin je pucao u Vlahodimosa, a Rafa Silva je prebacio gol iz izgledne pozicije.

MANČESTER KRAJ POLUVREMENA – Završeno prvo poluvrijeme na Etihadu. Uspio je Atletiko da se odbrani, na odmor se ide sa 0:0.

MANČESTER – 38. minut: Sakrili su Građani loptu, drže je više od 70 odsto vremena, ali im nedostaje završni pas.

LISABON GOOOOOLLLLL – 34. minut: Teledirigovanu loptu poslao je Trent Aleksander Arnold ka Luisu Dijazu, odigrao je Kolumbijac iz prve za Sadija Manea, koji je lako  postigao treći svoj gol u Ligi šampiona. Benfika – Liverpul 0-2!

MANČESTER 30. minut: Prošlo je pola časa igre na Etihadu, a Atletiko Madrid pošteno nije ugrozio Siti.

LISABON 24. minut: Zaprijetila je i Benfika. Prošao je Everton ka golu Liverpula, ušao u kazneni prostor i pogodio je spoljni dio mreže.

MANČESTER 22. minut: Nižu se šanse i polušanse pred Oblakovim golom. Posljednji u nizu koji je gađao bio je Ilkan Gundogan, međutim, visoko preko gola.

LISABON 19. minut: Malo je falilo da Liverpul postigne dva gola za dva minuta. Keita je loše loptu zahvatio glavom.

LISABON GOOOOLLL 18. minut: Izveo je Endi Robertson korner, poslao je savršenu loptu u peterac, ostao je Konate sam i glavom zakucao loptu u mrežu. Veliki propust Benfikine odbrane.

MANČESTER 14. minut: Poigravao se Rahim Sterling sa čuvarima. Zaustavio ga je Koke, stigla je lopta do Bernarda u šesnaestercu, došlo je do blagog kontakta, a sudija Ištvan Kovač je odmahnuo rukom.

LISABON 13. minut: Inicijativa Redsa na Lužu traje. Odbio je Vlahodimos udarac Keite, natrčao je Trent Aleksander Arnold i pucao je pravo u grčkog čuvara mreže.

MANČESTER 9. minut – Kanselo je šutirao iz daljine, ali je lopta na putu ka Oblaku, zaustavljena od strane defanzivaca gostiju.

LISABON 8. minut: Centimetri su dijelili Mohameda Salaha… Centrirao je Luis Dijaz u kazneni prostor, tražio je Egipćanina koji je bio sam na kontra strani, ali je ostao kratak. Izašao bi sam na golmana.

LISABON 4. minut – Uputio je Liverpul prvi udarac ka golu Benfike. Najviši u skoku bio je Keita, ali je šutirao preko gola. Nije centaršut bio idealan, lopta mu je malo išla iza leđa.

MANČESTER 3. minut: Čim izgube loptu fudbaleri Mančester Sitija kreću u presing. Visoko stoji posljednja linija Građana, a na početku meča Atletiko insistira da napada Akea.

  1. minut – Počele su prve dvije utakmice četvrtfinala Lige šampiona.

Bliži se početak! Igrači na oba stadiona izlaze na teren, utakmice samo što nisu počele!

Startne postave u Mančesteru, Rumun na centru

Mančester siti: Ederson, Ake, Stouns, Laport, Kanselo, Rodri, De Brujne, Bernardo, Gundogan, Sterling i Mahrez;

Atletiko: Oblak, Vrsaljko, Savić, Mandava, Lodi, Koke, Kondogbija, Felipe, Ljorente, Feliks i Grizman.

Glavni sudija meča je Ištvan Kovač iz Rumunije

Prvih 11 Benfike i Liverpula

Benfika: Vlahodimos, Žilberto, Grimaldo, Vertongen, Otamendi, Vajgl, Tarabt, Silva, Everton, Ramos i Nunjez;

Liverpul: Beker, Aleksander-Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson, Fabinjo, Kejta, Alkantara, Dijaz, Salah i Mane.

Glavni sudija meča je Hesus Hil Manzano iz Španije.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve