Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Spajić sa Đuraškovićem: Uskoro kreće projekat izgradnje žičare od Lovćena do Cetinja

Konstatovano je da se rade tri studije neophodne da bi se projekat kandidovao za finansiranje, a da bi već u junu mogli biti stvoreni uslovi da se sredstva za žičaru predvide iz budžeta

Vlada Crne Gore i Prijestonica pokrenuće projekat izgradnje žičare od Lovćena do Cetinja i to u najskorijem roku, poruka je sa sastanka premijera Milojka Spajića i gradonačelnika Nikole Đuraškovića.

Predsjednik Vlade je, kako navode u saopštenju, istakao da je to jako dobar projekat koji će imati punu podršku Vlade Crne Gore i da će sredstva za izgradnju biti opredijeljena iz Kapitalnog budžeta.

Konstatovano je, dodaju, da se rade tri studije neophodne da bi se projekat kandidovao za finansiranje, a da bi već u junu mogli biti stvoreni uslovi da se sredstva za žičaru predvide iz budžeta.

Tokom sastanka je, poručuju iz Vlade, naglašeno da je ovo najvažnija investicija u ovom momentu za Cetinje i da je realno očekivati da bi radovi mogli biti završeni do proslave 20 godina od obnove nezavisnosti.

“Razgovarano je i o drugim velikim infrastrukturnim projektima poput izgradnje nove sportske dvorane, ali i rekonstrukciji vodovodne mreže, što je pitanje koje muči građane Cetinja decenijama.

Bilo je riječi i o interesovanju stranih investitora i mogućnosti da konačno bude na pravi način valorizovan prostor Gornjeg Oboda”, saopšteno je iz Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
26.05.2024-17:41 17:41

A kakve su ove dvije “ljudske velicine”postavlja se pitanje,ko ce koga bolje LAGATI,jer obadvojici je rijec kao KORA OD BANANE.