Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

EP Danska savladala Crnu Goru: Lavice u nedjelju igraju za bronzu sa Francuskom

Protivnik u borbi za medalju biće Francuska

Rukometašice Crne Gore poražene su u polufinalu Evropskog prevenstva od Danske sa 27:23 (14:10), pa će se boriti za bronzanu medalju, dok će Danska nastojati da stigne do trona. Protivnik našoj selekciji biće Francuska koja je večeras poražena od Norveške u drugom polufinalu.

Prevagu na tasu Danske, donijele su Ema Fris sa sedam, Mije Hejlund sa pet i Ana Mate Hansen sa tri gola. Kod Crne Gore, Đurđina Jauković i Itana Grbić su postigle po sedam, Jovanka Radičević tri gola.

Izabranice Bojane Popović su odlučno i bez straha počele meč protiv Danske. Odbrana je bila na izuzetno visokom nivou, a Jovanka Radičević i Đurđića Jauković odlične u napadu, pa je Crna Gora povela sa 6:3. Danska se naravno nije predavala. Jovanka je promašila zicer sa 7:4, a Danska stigla do preokreta – 8:6.

Bojana Popović je uzela minut odmora, zamijenila je golmana, nastojala je da zaustavi nalet Danske, da održi meč u egalu. Međutim, odbrana Danske je bila vrhunska, sjajno je branila Sandra Toft, Danska je ubrzala ritam, pobjegla je na 11:7. Do kraja ovog perioda igre, Crna Gora je stigla do minus dva, ali je na odmor otišla sa deficitom od četiri gola – 14:10.

U nastavku meča, Crna Gora je ponovo krenula kao i na početku prvog poluvremena, pa je na semaforu, poslije serije 4:0, na semaforu pisalo 14:14.

Crna Gora je držala Dansku sedam minuta bez gola, a zatim je nastojala da uspori ritam, da uvede meč u triler završnicu. Međutim, uslijedio je period od desetak minuta igre, tokom kojeg je Crna Gora postigla samo jedan gol, Danska je pobjegla na 19:15, a u tom momentu je bilo jasno da popularnim „lavicama“ treba čudo. Čuda se u sportu dešavaju, ostalo je više od deset minuta, ali Danska je uspjela prilično mirno da privede meč kraju.

Tok meča

58. minut – Danska ima nedostižnih četiri gola prednosti.

55. minut – Itana Grbić stiže do sedam golova u drugom poluvremenu. Danska ima prednost od tri gola uoči posljednjih pet minuta.

52. minut – Tri gola Itane Grbić, ali Danska uspijeva da uzvrati brzim akcijama nakon primljenih golova.

49. minut – Loš period Lavica, jer je Danska na plus pet golova prednosti. Uoči posljednjih deset minuta Bojana Popović uzela tajm aut.

44. minuta – Serija od 3-0 za Dansku i rezultat je 14:17 za Dansku. Sedam minuta bez gola prekida Ivona Pavićević.

41. minut – Danska uspijeva da se odbrani sa igračicom manje. Dva gola prednosti imamo zaostatak.

37. minut – Sjajna serija LAVICA od 4-0 i izjednačili smo rezultat za svega sedam minuta.

35. minut – Snažna podrška sa tribina za Lavice. Marina Rajčić odlično otvorila drugo poluvrijeme, a naše daju dva gola i smanjilo smo prednost.

33. minut – Jauković najbolja u našoj selekciji postiže šesti gol.

31. Nastavljena je utakmica.

POLUVRIJEME – Danska ima prednost od četiri gola. Naše Lavice su meč počele odlično do desetog minuta, kada je došlo do pada i perioda igre u kojem 11. minuta nijesmo savladale odličnog golmana Danske. Iskusne rukometašice Danske su iskoristile taj pad i došle do prednosti od četiri gola koju su sačuvale do kraja poluvremena. Kod Crne Gore Jauković je dala pet golova, Radičević tri, a po jedan su upisale Pletikosić i Malović. U selekciji Danske izdvojila se Fris koja je postigla pet golova.

22. minut – Danska stiže na četiri gola prednosti. Mali pad u igri Lavica, ali ima dovoljno do kraja.

19. minut – Matea Pletikosić postiže pogodak za Crnu Goru nakon skoro 11. minuta. Ali Danska uzvraća i vraće na plus dva.

17. minut – Lavice ušle u lošu seriju, devet minuta bez gola.

15. minut – Rezultat je neriješen. Četiri gola Danske ih dovodi do prednosti. Bojana Popović uzela tajm aut.

13, minut – Odlična odbrana Crne Gore. Danske rukometašice teško dolaze u poziciju da šutiraju. Naše su propustile dvije prilike da postignu pogodak iz daljine jer je gol bio prazan. Rezultat je neriješen. Tri brzo gola Danske.

10. minut – Lavice su dobro počele meč i imamo dva gola prednosti.

8. minut – Crma Gora dolazi do dva gola prednosti. Strijelci za Lavice su Radičević i Jauković.

2. minut – Odlično smo počeli. Jovanka Radičević sa krila postiže prvi gol na meču. Danska uzvraća golom iz dobre akcije.

  1. minut – Počeo je prvi polufinalni meč Evropskog prvenstva između Crne Gore i Danske. SREĆNO LAVICE. Naše rukometašice imaju veliku podršku navijača koji su stigli u Ljubljanu

Najava utakmice

Danska je, nakon startnog poraza od Slovenije 28:26, povezala pet pobjeda i kao prvoplasirana izborila polufinale.

Savladala je u preliminarnoj fazi Srbiju 34:21 i Švedsku 25:23, a u glavnoj rundi Mađarsku 29:27, Hrvatsku 26:17 i Norvešku 31:29.

Danske rukometašice na kontinentalnim šampionatima bez medalje su od 2004. godine.

Prije dvije godine pred svojim navijačima izgubile su meč za treće mjesto i bronzanu medalju od Hrvatske 25:19.

Na korak od medalje stale su i 2010. i 2016. godine.

Danska je tri puta bila prvak Evrope 1994, 1996. i 2002, a još dva puta bila je finalista 1998. i 2004. godine.

Crnogorske rukometašice boriće se u Ljubljani za drugo evropsko odličje, nakon što su 2012. godine bile prvakinje Evrope.

Na korak od pobjedničkog postolja bile su i dvije godine kasnije, ali su izgubile meč za treće mjesto od Švedske 25:23.

Prvu fazu takmičenja, u grupi u Podgorici, završile su sa maksimalnim učinkom, nakon pobjeda protiv Španije 30:23, Njemačke 29:25 i Poljske 26:23.

Slavile su i protiv Rumunije, u glavnoj rundi, 35:34, dok su poražene od Francuske 27:19 i Holandije, u meču bez rezultatskog značaja, 42:25.

Duel u dvorani Stožice počeće u 17 sati i 45 minuta.

U drugom polufinalnom duelu, u 20 sati i 30 minuta, sastaće se Francuska i Norveška.

Finalni, kao i meč za treće mjesto, na programu su u nedjelju.

Prije dvije godine u Danskoj trofej je osvojila Norveška, koja je u finalu slavila protiv Francuske 22:20.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
18.11.2022-19:34 19:34

…SJAJNE LAVICE !
svaka čast ,biti u polufinale Evropskog rukometa je ogroman uspjeh za malu CG
ekipa čija postavka igra 60 min ,nije realno
ocekivati bolji rezultat…
PONOS STE LAFICE CG !